İsrail:Şahab-3’e karşı savunmamız yok

img
İsrail:Şahab-3’e karşı savunmamız yok YDH

SAAF-İsrailli savunma uzmanları, İran’ın Şahab-3 füzelerine ve bu füzelerin taşıdığı salkım




SAAF-İsrailli savunma uzmanları, İran’ın Şahab-3 füzelerine ve bu füzelerin taşıdığı salkım başlıklarını “İsrail ve ABD’nin Ortadoğu’daki askeri varlığı açısından ölümcül bir tehdit” olarak niteleyerek İsrail’in bu füzelere karşı koyabilecek bir savunma yeterliliğine sahip olmadığını belirtti.

 

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin bildirdiğine göre İsrailli savunma uzmanları, İran’ın sürdürmekte olduğu ve geniş çaplı füze denemeleri gerçekleştirdiği “Yüce Peygamber-2” askeri tatbikatında özellikle Şahab-3 füzelerini ve bunların taşıdığı salkım başlıklarını son derece etkileyici buldular.

 

İsrail istihbarat servisine yakın olduğu söylenen Debka adlı internet sitesi, İran’ın sürdürdüğü askeri tatbikata değinerek tatbikatta denenen füzelerin İsrail ve ABD’nin Ortadoğu’daki askeri varlığı için “ölümcül bir tehdit” arz ettiğini yazdı.

 

İsrailli uzmanlar, İran’ın ürettiği Şahab serisi füzelere karşı koymak için İsrail’le ABD’nin ortaklaşa geliştirdiği Arrow anti balistik füzelerinin Şahab-3 serisi füzelerin taşıdığı salkım başlıklarına karşı koyabilecek yeterliliğe sahip olmadığını belirttiler.

 

Şahab-3 füzelerinin menzilinin 2 bin kilometreyi aşacak şekilde geliştirilebileceği ifade ediliyor.

 

El-Cezire televizyonunun bildirdiğine göre Şahab-3 füzesi yere düşmeden önce patlıyor ve patladığı bölgede geniş bir alana yayılan 1400 civarında bomba bırakıyor.

 



Makaleler

Güncel