Ahmedinejad: Kürdistan medeniyetin beşiği

img
Ahmedinejad: Kürdistan medeniyetin beşiği YDH

SAAF-Bakanlar kurulu toplantılarını ülkenin değişik eyaletlerinde gerçekleştiren İran




SAAF-Bakanlar kurulu toplantılarını ülkenin değişik eyaletlerinde gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın Kürdistan eyaletinde toplanan bakanlar kurulu toplantısında Kürdistan’ın medeniyetin beşiği olduğunu söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre görevinin İran’ı kalkındırmak olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “İran halkı dünyada layık olduğu noktaya ulaşmalıdır; çünkü İran ve Kürdistan medeniyetin ve kültürün beşiğidir” dedi.

 

“Ülkeyi inanç, birlik beraberlik ve Allah’a tutunma temelinde, adalet esasına dayalı olarak inşa edeceğiz, hükümet bu esaslarda en küçük bir ihmal göstermeyecek” diyen Ahmedinejad, Kürdistan’da düzenlenen bakanlar kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada bu yıl Seroabad şehrinde yeni iş alanları yaratılabilmesi için 22 milyar tümenlik bir bütçe ayırdıklarını belirtti.

 

Seroabad kentinin imarı için bu yıl harcanan bütçenin geçen yıla oranla yüzde yüz arttırıldığını ifade eden Ahmedinejad, bu artışların kentteki tüm mahrumiyetler ortadan kaldırılıncaya kadar süreceğini söyledi.

 

Kentteki alabalık yetiştiriciliğinin destekleneceğini belirten Ahmedinejad, Seroabad’da bir sağlık kompleksi, bir kültür kompleksi, bir üniversite, bayanlara ve erkeklere mahsus bir spor kompleksi, inşa edileceğini de söyleyerek kentin yollarının yapılacağını ve komşu ülkenin de onay vermesi durumunda sınırda bir ticaret bölgesi oluşturulacağını kaydetti.

 



Makaleler

Güncel