Belçika ve İspanya başbakanlarının açıklamalarına İsrail’den tepki

img
Belçika ve İspanya başbakanlarının açıklamalarına İsrail’den tepki YDH

İsrail, Belçika ve İspanya başbakanlarının İsrail karşıtı açıklamalarının ardından bu iki ülkenin büyükelçilerini çağırırken, Netanyahu da bu açıklamalara tepki gösterdi.




YDH- Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İsrail bu akşam Belçika ve İspanya büyükelçilerini çağırıp bu iki ülkenin başbakanlarının açıklamalarına ilişkin itirazlarını kendilerine bildirdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Belçika Başbakanı Alexander de Croo bugün Mısır'a yapmış oldukları kısa ziyaret esnasında İsrail’in yaptıklarını kınamıştı.

İspanya Başbakanı bu gezi sırasında Filistin devletinin tanınmasını hükümetinin önceliklerinden biri haline getireceğini duyurdu. Sanchez, Avrupa Birliği'nin Filistin'i tanımaması durumunda İspanya'nın tek başına harekete geçebileceğini dile getirdi.

Belçika Başbakanı Alexandre de Croo da İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivilleri öldürmeyi bırakması gerektiğini söyleyerek, Gazze Şeridi'nin yok edilmesinin kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

Belçika Başbakanı daha sonra Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, savaşa geçici olarak ara vermenin yeterli olmadığını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Sanchez ve De Croo'nun açıklamalarının medyada yayınlanmasının ardından bu sözlere tepki gösterdi ve onları kınadığını bildirdi.



Makaleler

Güncel