Netanyahu: Anlaşmanın bitiminden sonra Hamas'a yönelik operasyonlar yeniden başlayacak

img
Netanyahu: Anlaşmanın bitiminden sonra Hamas'a yönelik operasyonlar yeniden başlayacak YDH

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Alman ‘Bild’, Welt ve ABD merkezli Politico’ya verdiği röportajda Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasını ve İsrail’in geçici ateşkes sonrası planını anlattı.




YDH- Netanyahu vermiş olduğu röportajda şunları söyledi: "Hamas'a karşı kazanılan zaferden sonra iki şey gereklidir: 1- Gazze'nin askerden arındırılması, 2- Gazze'nin radikalleşmesini engellemek. Almanya'da, Japonya'da ve başka yerlerde yapılan da budur. Savaşı kazanıp Hamas'ı ortadan kaldıracasınız, ama Gazze'yi radikallikten arındırmak için hiçbir çaba sarf etmeyeceksiniz! Bu size akıllıca geliyor mu?"

Netanyahu, ateşkesin bitiminden sonra savaşa devam etme planına işaret ederek şöyle dedi: "İsrail, mevcut anlaşmanın sona ermesinden sonra Hamas'a karşı operasyonlara devam edecek, çünkü Hamas temsilcileri bize karşı işledikleri katliamı tekrarlayacaklarını söyledi. İsrail'in Hamas'ı yok etmekten başka seçeneği yok. Hamas  İran, Hizbullah, Husiler ve başkalarının da dahil olduğu terörist eksenin bir parçasıdır. Amaçları önce Orta Doğu'yu sonra da dünyayı barbarlık çağına taşımaktır.”

Netanyahu, İsrail ordusunun sivilleri öldürmesiyle ilgili bir soru karşısında ise şunları söyledi: "İsrail savaş hukukuna uyuyor ve sivilleri hedef almıyor. Herhangi bir sivilin ölümü bir trajedidir. Fakat 'Sivilleri hedef alan saldırı' ile ‘İsrail’in meşru askeri eylemi' arasında ayrım yapamayan herkes ahlaki pusulasını kaybetmiştir."



Makaleler

Güncel