İsrail medyası: Kritik aşamaya girdik 8 haftamız daha yok

img
İsrail medyası: Kritik aşamaya girdik 8 haftamız daha yok YDH

İsrail Hayom gazetesi, İsrail’in Gazze savaşında geri dönüşü olmayan kritik bir aşamaya girmek üzere olduğunu ifade etti.




YDH- Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre İsrail Hayom gazetesi yazarı Ariel Kahane, Gazze savaşındaki tüm yıkıma rağmen Hamas’ın hala ayakta olduğunu, savaşı istediğinde durdurup istediğinde sürdürdüğünü söyledi.

Üst düzey hiçbir Hamas liderinin teslim alınamadığını hatırlatan Ariel Kahane, Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar’ın belirlediği saatlerde İsrail’in göbeğine ateş açmayı başarabildiğini ifade etti.

Savaşın üzerinden sekiz hafta geçmiş olmasına rağmen Hamas’ın gücünün halen kırılmadığına dikkat çeken Ariel Kahane, “Uluslararası kum saati İsrail aleyhine döndü, sekiz haftamızın daha olduğu kesin değil” dedi.

Batılı rejimlerin hala İsrail’e verdiği desteği sürdürdüğünü; ancak bu desteğin sonsuz olamayacağına dikkat çeken Kahane, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın İsrail savaş kabinesine “Aylarınızın olduğunu sanmıyorum” şeklindeki sözlerini hatırlattı. 

İsrail’in Lübnan sınırındaki sorunlarına da değinen Kahane, Gazze’deki savaşı kuzey cephesinde olanlardan ayrı görmediğini ve bu görüşün Tel Aviv’deki güvenlik ve siyasi liderliğin de görüşü olduğunu belirtti. 

“Eğer güneydeki görev tamamlanmaktan çok uzaksa, kuzeyde durum çok daha kötüdür” diyen İsrailli yazar, “Savunma Bakanı Galant, Hizbullah’ın duvardan 3 kilometre uzakta olduğunu iddia ederek saçma bir şov ortaya koydu. Gerçekler bunun tam tersidir: Adamlarımızın yaralanmasını önlemek için sınır hattından kaçan taraf İsrail’dir” ifadelerini kullandı.

Ariel Kahane, “Hizbullah’ın bazı savaşçılarını ve sınır duvarı boyunca bazı mevzilerini kaybettiği doğrudur ancak şu ana kadar, kurduğu füze sistemlerini ve Rıdvan gücünü kullanarak İsrail’i vurma yeteneğine sahiptir. Dolayısıyla bu cephede kazanımlarımız çok sınırlı” dedi.

Kahane, “Savaşın başlamasından iki ay sonra, büyük kara operasyonunu sürdürmek için elimizde sadece bir ay daha olduğu varsayımıyla hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.