Kassam Tugayları: Şartları biz koyarız

img
Kassam Tugayları: Şartları biz koyarız YDH

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli tutukluların yalnızca Filistin direnişinin belirlediği şartlarda serbest bırakılabileceğini açıkladı.




YDH- Savaşın 65’inci günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, askeri sahada son on günde yaşanan gelişmelere ilişkin rakamlar verdi.

İsrail ordusunun intikam öfkesiyle kör saldırılar yaptığını ve sadece kadınları ve çocukları öldürdüğünü belirten Ebu Ubeyde, Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın ise son on günde 180’den fazla İsrail askeri aracını tamamen veya kısmen tahrip ettiğini söyledi.

Filistin direnişinin Gazze’ye saldıran İsrail askerlerinden birçoğunu öldürdüğünü veya yaraladığını belirten Ebu Ubeyde, “Düşman, Gazze’nin kuzey ve güney eksenlerinde yenildi; saldırılarına devam ettikçe de yenilecek” dedi.

Filistin direnişinin elindeki İsrailli tutukluların serbest bırakılmasına da değinen Ebu Ubeyde, “Netanyahu, onun hükümeti, Siyonistler veya Beyaz Saray, tek bir İsrailli esiri dahi kurtaramayacak. İşgalcilerin esir kurtarmak için yaptığı operasyonların başarısızlığı bunu ispat etti. İsrailli esirler sadece bizim şartlarımızla serbest bırakılacak. Bizim şartlarımız yerine gelmedikçe tek bir esir bile Gazze’den ayrılamayacak” dedi. 

İsrailli liderlerin sürekli olarak Hamas’ın yok edileceğine dair hedef açıklamalarının iç politikaya yönelik olduğunu belirten Ebu Ubeyde “Bunlar savaş ve kan dökme yanlısı aşırı sağcıları memnun etmeye yöneliktir. Düşman bizim darbelerimizi yemeye devam ediyor, önümüzdeki günlerde onları daha zor günler bekliyor” dedi.

Filistinli direniş liderlerinin iyi ve sağlıklı olduğunu belirten Ubu Ubeyde, “Binlerce direnişçi de cihada katılmak için sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Acelemiz yok onları da uygun zamanlar için tutuyoruz” diye konuştu. 

Filistinlilerin kendi yurdunda kutsal bir savaş verdiğini de vurgulayan Ebu Ubeyde, Filistin direnişinin düşmanla mücadele etmekten başka bir çaresinin de olmadığını söyledi.

İsrail ordu sözcüsü geçtiğimiz hafta, savaşın ancak esirlerin serbest bırakılması ve Hamas’ın teslim olması halinde biteceğini söylemişti.