Yemen’e saldırı hazırlığı

img
Yemen’e saldırı hazırlığı YDH

ABD ve İsrail'in, Yemen’e askeri bir operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.




YDH- ABD merkezli yayın kuruluşu Politico gazetesi yayımladığı haberinde ABD ve İsrail'in Yemen silahlı kuvvetlerine, "Kızıldeniz'de seyrüseferin desteklenmesi" adı altında askeri bir yanıt vermeyi düşündüklerini bildirdi.

Amerikalı bir hükümet yetkilisini kaynak olarak gösteren Politico’nun haberinde şu ifadeler yer aldı: "Son günlerde Pentagon, USS Dwight Eisenhower saldırı filosuna bir talimat verdi. Bu talimatta, filonun Basra Körfezi'nden Yemen kıyılarına yakın Aden Körfezi'ne, Husilerin Kızıldeniz ve Bab el-Mendab'daki gemilere yönelik saldırılarına olası bir askeri müdahaleyi desteklemek için hareket etmesi emri verildi."

Amerikalı yetkili ayrıca, Amerikan ordusunun Yemen silahlı kuvvetlerine saldırı planlarını yaptığını da söyledi.

Bu rapora göre, ABD Savunma Bakanlığı, amaçlanan saldırının doğrudan Yemen ordusunun mevzilerini hedef alıp almaması yönünde incelemeler yapıyor.

Amerikalı yetkililerin, böyle bir saldırının bölgede "İran ve müttefikleriyle" savaş çemberini genişleteceği yönünde endişeler taşıdığı da yine aynı raporda yer alıyor.

Bu bağlamda, İbranice yayın yapan ‘Kan’ TV kanalı, “Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Husilere yönelik askeri operasyonu duyurmak üzere pazartesi günü İsrail'e gideceğini” bildirdi.

Medyada yer alan haberlere göre, söz konusu bu operasyonun adı "Huzurun Bekçisi" olacak.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, cumartesi akşamı düzenlediği basın toplantısında, "Yemen'deki Husilere zamanı gelince ve müttefiklerle koordineli olarak yanıt vereceğiz." demişti.