Cibaliya'da katliam sürüyor

img
Cibaliya'da katliam sürüyor YDH

İsrail rejimi, Cibaliya Mülteci Kampı'nın Blok 2 bölgesinde düzenlediği saldırıyla yeni bir katliama daha imza attı.




YDH- İsrail güçleri bugün Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik baskınlarını sürdürerek onlarca Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

El-Meyadin televizyonunun haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı Cibaliya’daki Blok 2 bölgesinde düzenlenen saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği 75 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cibaliya’da gerçekleşen saldırıda ayrıca 2 gazetecinin de yaralandığı öğrenildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, Cibaliya Tıp Merkezi’nin yakınına düzenlenen bombalı saldırıda İslam Bedir ve Muhammed Ahmed isimli iki gazetecinin yaralandığını açıkladı.

Filistin medyası ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah bölgesinde İsrail ordusunun çok sayıda evi bombalaması sonucu biri gazeteci en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Bu saldırıyla birlikte İsrail’in Gazze saldırılarının başından bu yana hayatını kaybeden gazeteci sayısı 97’ye yükseldi.

Basın kaynakları dün de Cibaliya’da İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda 100’ün üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve en az 20 kişinin enkaz altında kaldığını bildirmişti.