Ensarullah: ABD İsrail karşıtı eylemlerimizi durduramaz

img
Ensarullah: ABD İsrail karşıtı eylemlerimizi durduramaz YDH

Yemen direniş hareketi Ensarullah, Kızıldeniz’deki İsrail karşıtı eylemlerini engellemek için kurulan ABD koalisyonunu “ölü doğmuş blok” olarak tanımladı




YDH- Ensarullah hareketinin üst düzey isimlerinden olan Muhammed Abdusselam, Yemen’in Kızıldeniz’de İsrail işgaline karşı başlattığı operasyonlarını engellemek için ABD öncülüğünde kurulan çok uluslu koalisyon hakkında açıklamada bulundu.

Abdusselam El-Meyadin televizyonuna verdiği özel röportajda “Bu koalisyon, uluslararası su yollarını korumak için değil, İsrail'i korumak için kurulmuştur. Buna koalisyon denemez, gerçekte ölü doğmuş, zayıf bir bloktur” ifadelerini kullandı.

Yemen ile Filistin arasında sınır paylaşımı olmadığından dolayı Sana’nın Filistin’i doğrudan destekleyemediğini belirten Abdusselam bu nedenle eylemlerinin füze ve İHA saldırıları ve deniz operasyonlarıyla sınırlı kaldığını açıkladı.

Yemen karasularına bitişik uluslararası su yollarının güvenli olduğunu vurgulayan Abdusselam, “Deniz Kuvvetleri defalarca, Yemen'e komşu su yollarının güvenli olduğunu ve İsrail'e giden gemiler veya İsrail gemileri dışında hiçbir geminin hedef alınmayacağını açıkladı” dedi.

Ayrıca “Refah Muhafızı Operasyonu” adlı ABD liderliğindeki koalisyona katılan hiçbir ülkenin Kızıldeniz’e komşu olmadığını belirten Abdusselam, ABD, Fransa ve İngiliz fırkateynleri ve Kızıldeniz'in diğer yakasındaki askeri üslerinin, Gazze'yi desteklemek için yürütülen Yemen operasyonlarını durduramadığını, kurulacak yeni koalisyonla da Yemen operasyonlarının önüne geçilemeyeceğinin altını çizdi.

Kızıldeniz'e bakan tüm Afrika ve Arap ülkelerinin, ABD liderliğindeki koalisyonun kuruluş haberini olumlu karşıladığını belirten Ensarullah yetkilisi, koalisyonun taraflarını Yemen'e saldırıp, çatışmayı genişletecek herhangi bir hataya başvurmamaları konusunda uyardı.

Abdusselam “Bir hata durumunda kimse bu eylemlerin sonuçlarıyla başa çıkamayacak” uyarısında bulundu.

İsrail ve ABD'nin, kendi çıkarlarına hizmet etmek için Yemen'deki iç çatışmayı kullanıp kullanamayacağı hakkında da konuşan Abdulselam, bazı yerel paralı askerlerden yararlanabileceklerini, "ancak bu seçeneğin başarısızlığa mahkûm olduğunu" dile getirdi.

Abdusselam, "Bugün, toplumun her kesiminden Yemen halkı, İsrail'in kibri karşısında Yemen liderliğinin yanında yer almaktadır. Hiçbir Yemenli, İsrail'in savunucusu veya koruyucusu olmayı asla kabul edemez” diye konuştu.

Yemen'in, insani yardımın Gazze'ye girmesine izin verilmesi halinde gerilimin azalacağını defalarca vurguladığını belirten yetkili, "Yardım Filistin halkının günlük ihtiyaçlarını karşılamalı ve yeterli olmalıdır ve ancak bu gerçekleşirse Yemen durumu inceleyecek ve bir sonraki adımın ne olması gerektiğini değerlendirecektir” dedi.

Ensarullah tarafından ele geçirilen gemiler konusuna değinen Abdusselam, gemilerin Filistin halkının isteği üzerine ele geçirildiğini vurgulayarak, "Filistin halkının kararı olmadan Yemen limanlarından çıkamazlar” sözlerini kullandı.

Ayrıca Yemen’in, ilk günden beri Direniş Ekseni'nin diğer üyeleriyle ortak bir operasyon odasına katıldığını söyleyen Abdusselam, Lübnan'daki İslami Direniş'i överek, işgal altındaki Filistin ile güney sınırlarındaki operasyonlarının İsrail işgaline ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve kaynaklarını büyük ölçüde tükettiğini ifade etti.

Al-Alam haber ajansına konuşan Ensarullah hareketinin bir diğer üst düzey isimlerinden Muhammed Ali el-Husi de ABD liderliğinde kurulan yeni koalisyon gücüne sert uyarılarda bulundu.

Muhammed Ali el-Husi, Yemen'in Kızıldeniz'de, ABD'nin Yemen karşıtı deniz koalisyonuna katılan ülkelerin gemilerini hedef alacağını söyledi.