Yemen, ABD’ye meydan okudu

img
Yemen, ABD’ye meydan okudu YDH

Sana hükümeti, herhangi bir Amerikan saldırısına kararlı bir şekilde cevap verileceğini açıkladı.




YDH- Yemen Yüksek Siyasi Konsey’inin, ABD’nin Sanaa’ya karşı Kızıldeniz’de kuracağı yeni koalisyonu ele almak üzere olağanüstü bir toplantı düzenlediği bildirildi.

Üst düzey bir Ensarullah üyesi ise Sanaa’nın Gazze’ye asker göndermek için genel seferberlik sürecini yürüttüğünü ve koşullar el verdiği takdirde, askerlerin Gazze Şeridi'ndeki operasyonlara katılabileceğini duyurdu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, dün Sanaa merkezli hükümetin cumhurbaşkanı Mehdi el-Meşat başkanlığında olağanüstü bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda bölgedeki son gelişmelere, özellikle de Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Kızıldeniz'de İsrail gemilerine karşı gerçekleştirdiği eylemlere odaklanıldığı belirtildi.

Yemen medyasında yer alan haberlere göre, Konsey söz konusu toplantıda, Yemen'in Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb'de Filistinlilerle dayanışma amacıyla yürüttüğü faaliyetlerin uluslararası norm ve yasalara uygun olduğunu tekrarladı.

Konsey bir kez daha, İsrail'e ait olanlar veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemiler dışındaki diğer tüm gemiler için nakliye yollarının güvenli olduğunun altını çizdi. Ayrıca, ABD'nin Kızıldeniz’de ticari koruma adı altında kurduğu çok uluslu güç misyonunu, “İsrail'i destekleyici, saldırgan bir eylem” olarak nitelendirdi.

ABD’nin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ni silahlandırarak uluslararası seyrüseferi tehlikeye atacağının altını çizen Konsey, meydana gelecek olumsuz yansımalardan tamamen Amerika'nın sorumlu olacağını duyurdu.

Konsey ilgili açıklamasının sonunda, Yemen’in saldırılara karşı kendini savunmaya hazır olduğunu ve Filistinlilere yardım etme konusundaki dini ve insani görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Yemen Yüksek Siyasi Konsey’i bu görevlerini baltalamak isteyen herhangi bir eyleme, kararlı bir şekilde karşılık vereceklerinin de altını çizdi.