Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (22 Aralık)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (22 Aralık) YDH

Irak İslami Direnişi 5 günlük aranın ardından İsrail hedeflerini vurmaya başladı.




YDH- Gazze'de Filistin Direnişi’nin artan saldırıları karşısında İsrail güçleri zorluklar yaşamaya devam ediyor. Son olarak İsrail'in özel birliklerinden Golani Tugayı’nın Gazze'den çekildiği açıklandı.

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Eylat'taki bir İsrail askeri bölgesini vurdu.

Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında Ramallah ve Cenin'de çatışmalar yaşandı. Barta'da İsrail güçlerine yönelik operasyonda ise bir İsrail askeri yaralandı.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları'nın Cenin Tugayı, bölgenin güneybatısında İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve İsrail araçlarını patlayıcılarla vurdu.

Gazze:

Aksa Şehitleri Tugayları, Şeyh Rıdvan mahallesinde İsrail güçleriyle RPG bombardımanı eşliğinde şiddetli çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları bugün yaptığı açıklama ile son 3 günde Han Yunus ve Şeyh Rıdvan bölgelerinde İsrail ordusuna ait 3 zırhlı aracı ve bir tankı tandem roketlerle imha ettiğini duyurdu. Ayrıca yine Şeyh Rıdvan ekseninde İsrail askerlerinin tank bölgelerini havan toplarıyla vurdu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları Şeyh Rıdvan ve el-Nasr Mahallelerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları ve Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları yaptıkları ortak operasyonla Cibaliye'nin doğusunda bir binaya saklanan İsrail askerlerine baskın düzenledi ve 4 askeri öldürdü.

Kudüs Tugayları, el-Zana bölesindeki İsrail saha komutanlığı karargâhını roketatarla, Ebu Hureyre Camii çevresindeki askeri toplantıları ve Ebu Nuveyre'yi roket ve havan toplarıyla, Gazze'nin kuzeyindeki Kurm Döner Kavşağı'nın doğusundaki askeri toplantıları 60 mm'lik normal havan toplarıyla, Deyir el-Balah'ta İsrail askerlerinin ve araçlarının askeri yığınaklarını ve Merkez valiliğin güneyindeki İsrail askerlerini de ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Yermük ve el-Celaa Caddesi'nde İsrail askerleri ile yoğun çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Yermük bölgesinde bir eve barikat kuran İsrail askerlerini çeşitli patlayıcılarla vurdu.

Ayrıca Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin merkezinde İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracını düşürdü ve Gazze'nin çeşitli cephelerinde 2 Merkava tankı vurdu.

El-Kassam Tugayları, Gazze'nin çeşitli eksenlerinde 4 Merkava tankı, 2 askeri buldozeri ve bir zırhlı personel taşıyıcı aracı vurdu.

Han Yunus şehrinin kuzeyinde bir grup İsrail askerini Yasin 105 roketiyle vuran el-Kassam Tugayları Beyt Lahiya'da bir eve barikat kuran 5 İsrail askerini vurdu.

Kassam savaşçıları, Han Yunus'ta bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Mücahid Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki askeri araç sevk sahasını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Lübnan

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde İsrail hedeflerine yönelik 6 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, İsrail'in Şomera Kışlası’nı ve çevresini füzeler ve toplarla iki ayrı operasyonla vurdu.

Evin Menachem yerleşimini füzelerle vuran Hizbullah, Metulla bölgesinde de bir İsrail piyade kuvvetini füzeyle, El-Manara bölgesindeki İsrail askerlerini ve araçlarını uygun silahlarla vurdu.

Ayrıca Kafer Kila kasabasının karşısındaki 430 noktasındaki İsrail komuta kontrol merkezini uygun silahlarla vurdu.