Ebu Ubeyde: Siyonist rejime yüzyılın darbesini vurduk

img
Ebu Ubeyde: Siyonist rejime yüzyılın darbesini vurduk YDH

Gazze'de yaşananların tüm sahte kurumların gerçek yüzünü ifşa ettiğini vurgulayan el-Kassam Tugayları sözcüsü, savaş tamamen sona ermeden esir değişiminin mümkün olamayacağını vurguladı.




YDH- El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun İsrail rejimini yıkıma sürüklediğini söyledi.

Ebu Ubeyde, direniş güçlerinin, Aksa Tufanı’na gelene kadar onlarca yıldır İsrail’le savaştığına atıfta bulunarak, "7 Ekim'de Siyonistlere yüzyılın darbesini vurduk." dedi.

Şahab haber ajansının aktardığına göre, Ebu Ubeyde, el-Kassam güçlerinin Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana İsrail’e ait 825 askeri aracı hedef aldığını ve önceliklerinin bu savaşı sona erdirmek olduğunu bildirdi.

Hamas liderlerinden Usame Hamdan da İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik saldırganlığını tamamen durdurmayı amaçlayan her türlü fikir ve öneriyi bu hareketin memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Kapsamlı bir ateşkes olmadan Tel Aviv'in esirlerini canlı göremeyeceğine işaret eden Hamdan, Filistin halkının geçici veya kısmi bir ateşkes arayışında olmadığını söyledi.

Ebu Ubeyde, İsrail’in saldırıları tamamen durmadan esir değişimi konusunda bir anlaşmaya varılamayacağını bir kez daha vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Gazze, mazlum milletlere insan hakları kılıcını kuşanan tüm sahte kurumları ifşa etmiştir.”

El-Kassam sözcüsü, "Halkımız ile aynı siperdeyiz ve onlarla bir lokma ekmeği, bir yudum suyu paylaşıyoruz." diyerek şu açıklamayı yaptı: “7 Ekim, bu cani düşmanın yenilgisinin mümkün olduğu düşüncesini Filistin milletine kazandırmıştır.”