Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (31 Aralık)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (31 Aralık) YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail'e gitmekte olan 'Maersk Hangzhou' adlı İngiliz gemisini hedef aldı.




YDH- ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz’in güneyinde Maersk Hangzhou adlı konteyner gemisinin füzeyle vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada bazı füzelerin bölgede konuşlu olan ABD donanma gemileri tarafından engellediği bildirildi. 

Sanaa hükümetine bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili halen resmi açıklama yapmadı. 

Irak İslami Direnişi ABD'nin Suriye'de Koniko gaz sahasındaki üssünü 12 füzeyle vurdu. Ayrıca Rumeylan kasabası yakınlarındaki ABD'nin Ebu Hacer hava üssü de kamikaze uçaklarla vuruldu. 

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail ordusuna ait iki grup aracı ve askerlerini havan toplarıyla vurdu. 

Gazze'nin çeşitli cephelerinde 5 askeri aracı ve 1 askeri buldozeri imha eden Kassam Tugayları, el-Tuffah mahallesinde bir İsrail özel birliğini patlayıcılarla ve füzelerle vurdu. 

El Kassam Tugayları ve Mücahid Tugayları, Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinin güneyinde bir İsrail Apaçi helikopterini 'SAM 7' füzesiyle vurdu. 

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, El Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonla, Zeytun mahallesindeki İsrail komuta ve kontrol merkezini ve büyük bir askeri topluluğu yoğun füze bombardımanı ve havan toplarıyla vurdu. 

Dün akşam saatlerinde Beyt Hilal bölgesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, bugün de İsrail'e yönelik 3 operasyon gerçekleştirdi. 

Hizbullah, Hanita bölgesindeki İsrail hedeflerini 2 ayrı operasyonla vurdu. Ayrıca, el-Abad bölgesindeki İsrail hedefleri uygun silahlarla ve tam isabetlerle vuruldu.