Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (9 Ocak)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (9 Ocak) YDH

Batı Şeria'nın birçok noktasında İsrail güçleriyle Direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.




YDH- İsrail kuvvetlerinin Tulkarem ve Balata kampına yaptığı baskınlarda, Direniş örgütleri ve grupları İsrail askerlerine ve araçlarına yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdi.

Batı Şeria'nın birçok bölgesinde İsrail kontrol noktaları silahlı eylemlerle vuruldu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Sderot, Nir em ve Gazze Şeridi yakınlarındaki işgal yerleşim yerlerini roketlerle bombaladı.

Han Yunus'ta ilerleme ekseninde bir eve barikat kuran İsrail özel kuvvetlerini patlayıcılarla vuran ve ardından şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Bureyc kampı bölgesinde 1 askeri aracı imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Bureyc kampında baskın yapan bir İsrail özel kuvvetiyle şiddetli çatışmalara girdi ve birçok İsrail askerini öldürdü.

Çeşitli cephelerde 3 Merkava tankı, 1 zırhlı asker taşıyıcıyı aracı ve araç yanındaki iki askeri imha eden Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin güneyindeki İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Han Yunus'ta bir okulda konuşlanan İsrail güçlerini patlayıcılarla vuran ve sonrasında yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kassam Tugayları bölgede bir evin içinde saklanan bir İsrail kuvvetini de anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Ayrıca Bureyc kampının doğusunda 4 İsrail askerini keskin nişancı atışıyla ve Ben-i Suheyla bölgesinde de bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri el-Megazi'nin güneydoğusundaki İsrail araç ve askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. Ayrıca Han Yunus'un merkez bölgesinde İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girerek, doğrulanmış kayıplar sağladı.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'ta bir İsrail askerini keskin nişancı atışıyla öldürdü.

Mücahid Tugayları, Gazze Şeridi eksenindeki İsrail araç ve askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu kısa menzilli roketlerle vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail hedeflerine yönelik 8 operasyon gerçekleştirdi.

El-Malikiye ve Hanita bölgesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah,  Safed'de bulunan Dado üssündeki İsrail'in Kuzey Komutanlığı karargahını insansız hava araçlarıyla vurdu.

Ayrıca Bağdadi bölgesindeki İsrail hedeflerini, Yiftah bölgesi, Ruvaysat el-Karn ve Adamit kışlası civarını füzelerle vurdu.

Hizbullah, Bayad Blida bölgesinde de İsrail ordusunun teknik ekipmanlarını uygun silahlarla vurdu.