Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (10 Ocak)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (10 Ocak) YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD donanmasına ait bir gemiyi hedef aldı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Kuvvetleri, Füze Kuvvetleri ve İHA Kuvvetleri, çok sayıda deniz füzesi ve insansız hava aracıyla, İsrail'e destek sağlayan bir Amerikan gemisini hedef alan ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada operasyonun, Amerikan kuvvetlerinin, Yemen Deniz Kuvvetlerine düzenlediği ve 10 askerin ölümü ile sonuçlanan saldırısına verilen ilk tepki olarak gerçekleştirildiği duyuruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batılı kaynaklar ise hem ABD hem de İngiliz donanmasına ait iki geminin Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alındığını belirtti.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki Koniko petrol sahasındaki ABD askeri üssünü füze bombardımanıyla vurdu.

Batı Şeria'da direniş güçleri, Tubas ve el-Fara'a kampının yakınında İsrail güçlerine ait bir insansız hava aracını düşürdü.

Cenin kampına baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistin direnişi arasında şiddetli çatışmalar yaşamdı. Direniş savaşçıları çok sayıda İsrail zırhlı aracını patlayıcılarla hedef aldı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Ömer el Kasım Güçleri, Han Yunus ekseninde İsrail kuvvetleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi. Ayrıca Bureyc kampının kuzeybatısındaki İsrail araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde ve el-Megazi ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları, Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde birçok bölgede İsrail araçları ve askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'un Ma'an bölgesindeki İsrail askeri birliklerini ağır kalibreli havan toplarıyla ve Han Yunus'un kuzeydoğusundaki İsrail saha komutanlığı karargahını 60mm'lik havan toplarıyla vurdu.

Han Yunus'un el-Mahatta bölgesindeki İsrail askeri toplantılarını havan toplarıyla bombalayan Kudüs Tugayları, ez-Zeytun'un ilerleme eksenlerindeki İsrail asker ve araçlarının mevzilerini havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları, Gazze'nin doğusundaki ilerleme ekseninde bir İsrail piyade kuvvetini pusuya düşürerek, anti-personel patlayıcılarla vurdu. Ayrıca Nuseyrat kampında da 1 Merkava tankı imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, ez-Zeytun bölgesinde bir İsrail piyade gücünü hedef alarak vurdu, vurulan güce yardım için gelen İsrail kuvvetlerini ve Hummer aracı RPG ile vurdu.

Zeytun bölgesinde İsrail askerlerinin tünel bölgelerine yaklaştığı anda iki tünel girişini havaya uçuran Kassam Tugayları, aynı bölgede iki ayrı noktada İsrail piyade kuvvetleriyle yakın mesafeden çatışmalara girdi. 

Kassam Tugayları, ez-Zeytun bölgesinin doğusunda İsrail'e ait Skylark keşif insansız hava aracını düşürdü. Han Yunus'un ilerleme eksenlerindeki İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Halk Direniş Komitesi'nin silahlı kanadı Nasır Selahaddin Tugayları ve Kudüs Tugayları ortak bir operasyonla Sderot'u roketlerle bombaladı.

Kudüs Tugayları ve Kassam Tugayları yaptıkları ortak operasyonla, ez-Zeytun mahallesinin güneyindeki İsrail asker ve araçlarının toplanmalarını havan toplarıyla vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, el-Merc ve el-Jardah bölgelerindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu.