Ebu Mücahit: Gazze’nin kuzeyinde savaş sürüyor

img
Ebu Mücahit: Gazze’nin kuzeyinde savaş sürüyor YDH

Filistin Halk Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahit, İsrail rejiminin kontrol altına alındığına dair iddiasının aksine Gazze’nin kuzeyinde savaşın sürdüğünü açıkladı.




YDH- El-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Halk Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahit, direnişin kara saldırısının başlamasından bu yana kayıplarını gizlemeye çalışan İsrail işgali karşısında kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

İsrail rejiminin sansür politikasına dikkat çekerek kayıplarını gizlediğini belirten Ebu Mücahit, savaşın ilk gününden itibaren Gazze Şeridi'ndeki Filistin Direnişi karşısında ağır bir darbe alan İsrail’in hem içerde hem de dışarda yarattığı imajı geri kazanamayacağını anladığını söyledi.

Ebu Mücahit, İsrail rejiminin iddialarının aksine Gazze’nin kuzeyinin İsrail’in hakimiyeti altında olmadığını belirti ve Direniş'in İsrail işgal ordusuna karşı koymaya devam etmesi nedeniyle kuzey Gazze'deki savaşın sona ermediğini belirtti.

“İsrail ordusunun birkaç eksende yeniden konuşlandırıldığını iddia etmesine rağmen, İsraillilerin öldürüldüğü ve yaralandığı aralıklı çatışmalar ve operasyonlar gerçekleşiyor” diyen Ebu Mücahit, Direnişin video kayıtlarıyla, İsrail ordusunun gizlemeye çalıştığı kayıpları deşifre edeceğinin altını çizdi.

Ebu Mücahid, “Filistin halkı toprakları üzerindeki haklarını korumaya ve Direnişini desteklemeye devam ediyor.  Filistin halkının umudu kırılmayacak ve onları yerinden etmeye yönelik tüm girişimler başarısız olacak” dedi.

Sözcü ayrıca savaş alanlarındaki Filistin Direniş Komiteleri adına Yemen, Lübnan, Irak ve Suriye'deki Direniş hareketlerine teşekkür ederek, bu cephelerin birleştiğini ve işgale saldırganlığını durdurması için önemli baskı uyguladığını vurguladı.

Hizbullah komutanı Visam et-Tavil’in İsrail terörü sebebiyle hayatını kaybetmesinden dolayı Hizbullah’a ve Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'a taziyelerini ileten Ebu Mücahid, Hizbullah savaşçılarının Meron ve Dado üssüne gerçekleştirdiği operasyonlara dikkat çekerek, “İsrail artık caydırıcı denklemlerin değiştiğini anladı” yorumunu yaptı.