Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (13 Ocak)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (13 Ocak) YDH

İşgal altındaki Filistin'in el-Halil şehrinde, Direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandı.




YDH- Batı Şeria'nın birçok noktasında Filistin direniş örgütlerinin yerel yapılanmaları bulunuyor. Dün gece başlayan çatışmalar sonrası Aksa Şehitleri Tugayları ve Kudüs Tugayları el-Halil şehrinde de kendilerine bağlı "el-Halil Tugaylarının" kuruluşlarını ilan ettiler.

Cenin, Tubas ve Tulkarem'de de İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki Koniko gaz sahasında bulunan ABD üssünü füzelerle vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Ömer el Kasım Güçleri, ez-Zeytun mahallesinin güneydoğusundaki İsrail askeri araçlarının toplanma noktasını havan toplarıyla bombaladı. Ayrıca el-Mahatta ve Han Yunus eksenlerinde de İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve askeri araçları RPG başta olmak üzere çeşitli patlayıcılarla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus'ta bir İsrail piyade kuvvetini TGB mermileriyle hedef aldı ve çok sayıda askeri yaraladı. Yine aynı bölgede 2 İsrail askerini sıfır mesafeden vurarak imha etti.

Han Yunus'ta 4 askerden oluşan İsrail özel kuvvetini bir tünel girişinde patlayıcılarla vuran Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki İsrail araç ve askerlerinden oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Ayrıca Han Yunus'ta bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vuran Kassam Tugayları, çeşitli cephelerde 7 Merkava tankı, 1 askeri buldozeri ve Han Yunus'un doğusunda bir İsrail helikopterini karadan havaya füzeyle vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, dün akşam saatlerinde Aşdod ve Gazze sınırındaki İsrail yerleşim yerlerini füzelerle bombaladı. 

Bugün de Erez ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yerleşim yerlerini füzelerle vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'e yönelik 8 operasyon gerçekleştirdi.

El-Asi, Birkat Rişa, Honin, el-Teyhat tepesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Metulla'da bir Merkava tankı imha etti.

İsrail'in Güney Lübnan'ın köylerini bombalamasına tepki olarak Hizbullah, Şatula yerleşimini uygun silahlarla vurdu.

Hizbullah, Ruvaysat el-Alam'ı uygun silahlarla, Branit kışlasını füzelerle vurdu.