Talabani ve Ahmedinejad: Her alanda işbirliğine hazırız

img
Talabani ve Ahmedinejad: Her alanda işbirliğine hazırız YDH

SAAF-Resmi temaslar için İran’a giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, yapılan karşılama




SAAF-Resmi temaslar için İran’a giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, yapılan karşılama töreninin ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 

İsna haber ajansının bildirdiğine göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, düzenlenen ortak basın toplantısında İran’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “öncelikle İran’la her alanda işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda da görüşmelerde bulunacağız” dedi.

 

İranlı yetkililerle birçok alanda görüşmelerde bulunacağını belirten Talabani, “Bu ziyaret sırasında güvenlik alanında da görüşmelerimiz olacak; çünkü Irak, terörizmle mücadele ve istikrarın sağlanması konularında İran’ın her alandaki yardımına ihtiyaç duymaktadır” dedi.

 

Aralarında dışişleri, petrol, eğitim, sanayi ve bilim ve teknoloji bakanlarının da bulunduğu birçok bakanla İran’a geldiğini belirten Talabani, İran ziyaretinden olumlu neticeler elde etmesini umduğunu ifade etti.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da Celal Talabani’nin ülkesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Irak’la İran’ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu belirtti ve “Bizim acılarda ve sevinçlerde birbirimizin yanında olmamız doğaldır. Düşmanın Irak halkına dayattığı şartlar, her İranlıyı ve müslümanı incitmektedir, biz kardeşliğin gereği olarak her alanda Irak halkının yanında yer alacağız” dedi.

 

“Sayın Talabani’nin de belirttiği gibi her alanda işbirliği yapacağız, işbirliğimiz konusunda hiçbir sınırlama söz konusu olmayacaktır” diyen Ahmedinejad, İran’ın devlet ve millet olarak Irak halkının yanında yer alacağını belirtti.

 

“Güvenli, gelişmiş ve güçlü bir Irak, hem Irak halkının, hem İran’ın hem de bölgenin yararınadır” diyen Ahmedinejad, yapılacak görüşmelerin her iki taraf için de bölge için de yararlı sonuçlar doğurmasını umduğunu söyledi.

 



Makaleler

Güncel