İngiliz rejiminden geçersiz rüşvet teklifi

img
İngiliz rejiminden geçersiz rüşvet teklifi YDH

Birleşik Krallık rejiminin Dışişleri Bakanı Cameron, direnişin Gazze'yi terk etmesi şartıyla iki devletli çözüm için Filistin devletini tanıyabileceklerini söyledi.




YDH - Birleşik Krallık rejiminin Dışişleri Bakanı David Cameron, Londra'nın Hamas liderlerinin Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin ardından bölgeyi terk etmeleri halinde bağımsız Filistin devletini iki devletli çözüm müzakerelerinin sonuçlanmasını beklemeden resmen tanıyabileceğini söyledi.

Filistin direnişi, Oslo anlaşması sonrası yaşanan sürecin iki devletli çözümün geçersizliğini kanıtladığını belirterek bu çözüm teklifini reddediyor. 

Associated Press (AP) ajansına mülakat veren Cameron, bu yolda atılacak ilk adımın 'çatışmalara ara verilmesi' olduğu ve bunun sonunda 'kalıcı ve güvenilir bir ateşkese' dönüşeceği görüşünde olduğunu belirtti.

Bakan, "Gazze 7 Ekim'i düzenleyenler tarafından kontrol edildiği sürece çatışmaya iki devletli bir çözüm bulunmasının mümkün değil," ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Cameron, Filistin'i tanımanın 'müzakere sürecinin en başında olamayacağını, ancak bu sürecin sonuna kadar beklemenin de gerekli olmadığını' dile getirdi.

"Filistinlilere daha iyi bir gelecek, kendi devletlerine sahip olacakları bir gelecek perspektifi sunmamız gerekiyor," diyen Cameron, bunun 'bölgede uzun vadeli barış ve güvenlik için kesinlikle gerekli' olduğunu da sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel