FT: Gazzelilere yapılan yardımlar beş kat azaldı

img
FT: Gazzelilere yapılan yardımlar beş kat azaldı YDH

Financial Times, 7 Ekim'den bu yana Filistinlilere sunulan insani yardımların beş kat azaldığını ve bölgede yaşanan ilaç sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını yazdı.




Financail Times (FT) gazetesi, İsrail rejiminin Gazze'de saldırılarının başlamasından bu yana Filistinlilere sunulan insani yardımların beş kat azaldığını ve bölgede ciddi bir ilaç sıkıntısının yaşandığını bildirdi.

Adı açıklanmayan Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine dayandırılan haberde, 7 Ekim'den önce Gazze Şeridi'ne günde ortalama 500 kamyon dolusu insani yardım girerken, bu rakamın 100'e düştüğü belirtildi.

Gazze Şeridi'nde görev yapan bir Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) personeli de gazeteye verdiği demeçte, hastanelerin ameliyatlarda ve yanık vakalarında ilaç sıkıntısı geçtiğini, ayrıca yeterli antibiyotik ve kanser tedavisi olmadığını söyledi.

Görevli, "Diğer insani yardım malzemeleri gibi ilaçlar da Gazze'ye yeterli miktarda ulaşmıyor," anımsatmasını yaptı.

Haberde, Filistinli doktorların artık anestezi olmadan ampütasyon ameliyatları yapmak zorunda kaldıkları ve kronik hastalıklardan muzdarip insanların gerekli ilaçları temin etmelerinin 'neredeyse hiçbir yolu olmadığı' kaydedildi.



Makaleler

Güncel