İsrail medyası: Ordu, Gazzelilerin cesetlerini çalıyor

img
İsrail medyası: Ordu, Gazzelilerin cesetlerini çalıyor YDH

İsrail medyası, İsrail ordusunun şimdiye kadar Gazze'den 300 elliden fazla Filistinlinin cesedini çaldığını bildirdi.




YDH- Hamas yönetimi de dahil olmak üzere bugüne kadar birçok Filistinli yetkili defalarca, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerinin İsrail askerleri tarafından mezarlıklardan ve sokaklardan çalındığını dile getirmişti.

İsrail’den yayın yapan Radyo Reshet Bet tarafından bugün yayımlanan bir haberde de 350'den fazla cesedin çalındığı açıklandı.

Bu radyoya göre, Gazze savaşının başlangıcından bu yana çalınan cesetler, incelenmek üzere Tel Aviv'deki İsrail Ulusal Adli Tıp Enstitüsü’ne (Abu Kabir Adli Tıp Enstitüsü)  götürülüyor.

İsrail ordusu da daha önce ceset hırsızlığını kabul etmiş, fakat bunun, Gazze'de öldürülen İsrailli esirlerin cesetlerini bulmak için yapıldığını iddia etmişti.

İsrail Ordu Radyosu da askeri yetkililerin, cesetlerin İsrailli olmadığından emin olunduktan sonra Gazze'ye iade edileceklerini söylediğini aktardı.

Hamas yönetiminin Gazze'deki enformasyon ofisi 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah mezarlığında 1000 yüz mezarı açtığını ve 100 elli ceset çaldığını bildirdi.

“İşgalcilerin bu suçu defalarca tekrarladığını” söyleyen Hamas, son seferde 80 Gazzelinin cenazesini parçalanmış halde teslim ettiklerini açıklamıştı.

Geçtiğimiz ay da İsrail ordusu Han Yunus’ta bulunan mezarlıklara girip yüzlerce mezarı buldozerlerle tahrip etmişti. Ortaya çıkan manzara karşısında sessiz kalamayan Batı medyasında da İsrailli yetkilileri eleştiren haber ve yazılar yayımlanmıştı.

İsrail ordu sözcüsü ise AFP ve NBC'ye verdiği demeçte, cesetlerin DNA analizi için alındığını söylemişti.

Medya, İsrail ordusunun ceset hırsızlığının Han Yunus'la sınırlı olmadığını, İsrail askerlerinin, Şifa Hastanesi’ne düzenlenen saldırı sırasında da onlarca cesedi yanlarında götürdüklerini hatırlatıyor.

Uzmanlar, Gazze’de savaşta hayatını kaybeden çok sayıda kişinin cansız bedenlerinde karaciğer, böbrek ve kalp gibi organların eksik olduğunun da unutulmaması gerektiğini vurguluyorlar.