Halevi: Gazze'de uzun vadeli çatışmalara hazırlanıyoruz

img
Halevi: Gazze'de uzun vadeli çatışmalara hazırlanıyoruz YDH

İsrail Genelkurmay Başkanı  Halevi, rejimin Refah kentine yönelik planladığı saldırıyı ima ederek bölgede uzun vadeli çatışmalara hazırlık yaptıklarını belirtti.




YDH - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, rejim güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların uzun süre devam edeceği gerçeğine hazırlık yaptığını duyurdu.

Halevi, ordunun basın servisinden yayımlanan yazılı açıklamasında "Savaşın uzun süre devam etmesi için hazırlık yapıyoruz. Dört aydır savaşıyoruz ancak savaşın hedeflerine ulaşabilmemiz için önümüzde uzun bir yol var," dedi.

Halevi, "Hamas'ın üst düzey liderliğini ortadan kaldırmamız, daha fazla düşman komutanı ve savaşçısını yok etmemiz, sivilleri güvenli bir şekilde evlerine döndürmemiz ve rehineleri kurtarmamız gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Doğrudan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı planından söz etmeyen Halevi, "Terörün var olduğu her yerde faaliyet göstermeye devam ediyoruz ve durmayacağız. Hem gireceğimiz bölgelerde hem de halihazırda faaliyet gösterdiğimiz yerlerde yapacak daha çok işimiz var. Planlarımız var ve bunları uygulamak için doğru zamanı ve doğru yolu seçeceğiz," diye ekledi.