NYT: Kahire görüşmeleri üç gün uzatıldı

img
NYT: Kahire görüşmeleri üç gün uzatıldı YDH

Amerikan basını, esir takası anlaşması için Kahire'de önceki gün başlayan görüşmelerin ilerleme sağlanamaması nedeniyle üç gün daha uzatıldığını bildirdi.




YDH - New York Times (NYT) gazetesinin Mısırlı bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasını öngören anlaşma için Kahire'de önceki gün başlayan görüşmeler, ilerleme sağlanamaması nedeniyle üç gün daha uzatıldı.

Yetkili, aynı zamanda görüşmelerin 'olumlu bir tonda' gerçekleştiğini söyledi.

Haberde, görüşmelerin ilk gününün sonunda toplantıya katılanların herhangi bir anlaşmaya varamadığı kaydedildi.

NYT'nin kaynaklarından biri, tarafların görüşmelerindeki kilit konunun esirler karşılığında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli mahkûmların sayısıyla ilgili olduğunu belirtti.

ABD'li yetkiliye göre görüşmeler önümüzdeki üç gün boyunca daha düşük bir seviyede gerçekleştirilecek.

İlk günkü görüşmelere ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın başkanı David Barnea da katılmıştı. Görüşmelere aracılık eden Mısır ve Katarlı üst düzey yetkililerle bir araya geldiler.

Diğer yandan Axios'un haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir esirler karşılığında üç Filistinli mahkûmu serbest bırakmaya hazır olduğunu açıkladı.

Habere göre ABD Başkanı Joe Biden, telefon görüşmesinde Netanyahu'yu esneklik göstermeye ve anlaşmayı uygulamak için daha fazla mahkumu serbest bırakmaya çağırdı.



Makaleler

Güncel