Direniş Komiteleri: Anlaşmaya ilişkin sızıntılar dezenformasyondur

img
Direniş Komiteleri: Anlaşmaya ilişkin sızıntılar dezenformasyondur YDH

Filistin Direniş Komiteleri, Filistin halkının ve Direnişinin talepleri karşılanmadığı sürece esir takası anlaşması yapılmayacağını vurguladı.




YDH- Filistin Direniş Komiteleri bugün yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail kaynaklarının müzakere edilmekte olan esir takası anlaşmasıyla ilgili olarak, medyadaki dezenformasyon içerikli sızıntılarının Filistin kamuoyunu aldatmayı ve yanıltmayı amaçladığını vurguladı.

Direniş Komiteleri medya ofisi tarafından yayımlanan basın açıklamasında, dezenformasyon faaliyetlerinin, "Dünyayı kamuoyunu yanıltmayı, dikkatleri Gazze Şeridi'nde devam eden suçlardan, katliamlardan ve soykırımdan başka yöne çekmeyi, suçlu Benyamin Netanyahu ve faşist hükümetinin iç kamuoyundaki baskısını hafifletmek için İsrailli esirlerin ailelerini susturmayı ve yanıltmayı" amaçladığı kaydedildi.

Bu bağlamda Direniş Komiteleri, Filistin halkının ve Direnişinin değişmez olarak belirlediği talepleri karşılanmadıkça hiçbir anlaşma ya da uzlaşmanın olmayacağını vurguladı.

Direniş Komiteleri yaptıkları açıklamada, Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak'taki direniş savaşçılarını da selamladılar.

Analistler, bu açıklamanın, dün İsrailli bir heyetin bir güvenlik toplantısına katılmak üzere Kahire'ye yaptığı ziyaretin ardından gelmesine dikkat çekiyorlar.

Toplantının amacının, Hamas ile olası bir esir değişimi anlaşmasını ve Refah'ta devam eden İsrail saldırılarını görüşmek olduğu açıklanmıştı.



Makaleler

Güncel