WSJ: ABD İsrail'den Refah saldırısı için 'inandırıcı bir plan' geliştirmesini istedi

img
WSJ: ABD İsrail'den Refah saldırısı için 'inandırıcı bir plan' geliştirmesini istedi YDH

WSJ, Biden yönetiminin işgal rejiminden Refah saldırısı öncesi 'insani boyutun gözetildiği inandırıcı bir plan' talep ettiğini yazdı.




YDH - Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Başkan Joe Biden yönetiminin İsrail rejiminden Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah kentine yönelik saldırı için insani boyutu da dikkate alan 'inandırıcı bir plan' geliştirmesini talep ettiğini bildirdi.

Gazeteye göre söz konusu hem askeri hem de insani yardım unsurlarını içermeli. Kaynaklar, ABD'nin, İsrail'in Biden yönetiminin tavsiyesine uymaması ve kenti işgal etmeye karar vermesi durumunda bu plana ihtiyaç duyulacağını hesaba katıyor.

Kaynaklar, ayrıca ABD'nin Refah'a yönelik geniş çaplı saldırı fikrini hiçbir şekilde desteklemeyeceğini ve bunun yerine 'nokta atışı operasyonları' tercih edeceğini vurguladı.

7 Şubat'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal güçlerine Refah kentine saldırı düzenlenmesi konusunda hazırlık yapması talimatını verdiğini duyurmuştu. İki gün sonra Netanyahu, orduya sivillerin tahliyesi ve Filistin direnişinin 'bölgede kalan dört taburunun ortadan kaldırıması' yönünde bir plan hazırlaması talimatını verdiğini açıklamıştı.



Makaleler

Güncel