İsrailli komutan, Hizbullah'ı 'korkunç güçle' tehdit etti

img
İsrailli komutan, Hizbullah'ı 'korkunç güçle' tehdit etti YDH

İsrail medyası, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı komutanının, kuzeydeki farklı gruplarla bir dizi toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı.




YDH- The Jerusalem Post gazetesi, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Uri Gordin’in, “moralleri yükseltmek ve Hizbullah'a ve gerekirse Suriye'ye karşı daha ileri faaliyetleri koordine etmek.” için bugün kuzeydeki yerleşimcilerin yerel savunma gruplarıyla bir araya geldiğini bildirdi.

Gazete, Gordin’in, hem son güvenlik endişelerini dinlemek hem de grupları güçlendirmek için savunma süreçlerini bizzat hızlandırmak amacıyla kuzey sınırına yayılmış farklı gruplarla bir dizi toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.

The Jerusalem Post, İsrailli komutanın toplantıdaki şu sözlerine yer verdi: "Eğer Kuzey'de saldırıya geçmemiz gerekirse, bu korkunç bir güçle olacaktır. Hem boşaltılan hem de boşaltılmayan kasabalarınızın yerel savunma gruplarınız tarafından savunulması, daha geniş savunma konseptimizin bir parçasıdır. Sizler sadece bölge sakinleri değilsiniz; Kuzey'deki savunma hattının ve büyük savunma aygıtımızın ayrılmaz bir parçasısınız."  

Haberde, Gordin’in ayrıca, yerel savunma gruplarını sadece ekim ayından bu yana “üstlendikleri yeni örgütlenme ve eğitim düzeyleri” için değil, aynı zamanda özellikle “Hizbullah'a karşı Kuzey'deki güvenlik gerçekliğini değiştirmeye yaptıkları katkılar” için de övdüğü bilgisi yer aldı.

Gazete, Gordin'in Hizbullah'a yönelik tehditlerini gerçekleştiremese bile İsrail hükümetinin, tahliye edilen kuzeylileri evlerine dönmeye teşvik edebileceğini iddia etti.

The Jerusalem Post, İsrailli bazı üst düzey savunma yetkililerinin, Hizbullah güçlerinin çoğunun Litani'ye geri püskürtülmesi ve kuzey güvenliğinin bir tümenden iki tümene çıkarılmasının yanı sıra yerel kuzey savunma gruplarının güçlendirilmesiyle birlikte bölge sakinlerinin geri dönmeye ikna edilebileceği düşüncesini taşıdıklarını belirtti.

Gazete ayrıca, geçtiğimiz hafta İsrail Savunma Bakanlığı’nın sadece Gazze sınırındaki değil kuzey sınırındaki güvenlik gruplarına da 200'den fazla zırhlı araç sağlamak üzere 150 milyon Şekel harcayacağına dair sözlerini de hatırlattı.