Netanyahu'nun kesin zafer vaadi yalan oldu

img
Netanyahu'nun kesin zafer vaadi yalan oldu YDH

Biden'ın Körfez ülkelerini Gazze'nin yeniden inşası ve yönetimine yardımcı olmayı teklif eden planı, siyasi bir ortaklık olmasının yanında Hamas'ın rolünü sarsmayı amaçlıyor.




YDH- İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Amerika, Körfez ülkelerini Gazze’nin yeniden inşasına ve Gazze'de kurulacak yeni yönetime dahil etmeye çalışıyor.

Habere göre Biden yönetimi askeri zaferleri diplomatik çabalarla birleştirerek Hamas’ın bölgedeki rolünü sarsmayı hedefliyor. 

Hamas’ı bölgeden uzaklaştırmakla elde edilecek zaferin dört temel askeri unsuru içerdiği öne sürülen haberde bu unsurlar komuta hiyerarşisinin devre dışı bırakılması, silah üretim ve dağıtım tesislerinin imha edilmesi, muharebe yapılarının dağıtılması ve teröristlerin çoğunun etkisiz hale getirilmesi ya da yakalanması sıralandı.

Amerika'nın bu planı Hamas’ın Filistin halkıyla bağlarını koparmayı ve onların temsilcisi rolünü ortadan kaldırmayı hedeflediği öne sürülüyor. 

İsrailli üst düzey güvenlik yetkililerinden Efraim Sneh, "askerlerimizin büyük fedakarıklarıyla elde edilen askeri zaferi tamamlayacak olan ABD'nin desteklediği diplomatik çözüm önerisidir" dedi.

Efraim Sneh, İsrail'in 2,2 milyon Gazzelinin sorumluluğunu üstlenecek kaynaklara sahip olmadığını belirterek Netanyahu'nun Amerikan başkanının önerisini reddetmesi halinde "Gazze'deki sivil hayatı kim yönetecek?" diye sordu. 

Amerikan Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Gazze’nin yeniden inşasına dahil olmalarını istiyor. Biden, İsrail'in Suudi Arabistan ile normalleşmesinde ve iki devletli bir çözüme doğru ilerlemesinde ısrar ediyor.



Makaleler

Güncel