Galloway: Bu Gazze için

img
Galloway: Bu Gazze için YDH

Eski İşçi Partisi Milletvekili George Galloway toplam oyların %39.7'sinin alarak, 12,335 oyla etkileyici bir zafer elde etti.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, eski İşçi Partisi milletvekili George Galloway bugün İngiltere'nin Rochdale kasabasının milletvekili seçildi.

Galloway 12,335 oyla - toplam oyların %39.7'si - tahminleri aşarak ve 5,697 oyluk önemli bir çoğunluk sağlayarak etkileyici bir zafer elde etti.

İkinci sıradaki bağımsız aday David Tully'yi geride bırakırken, İşçi Partisi'nin eski adayı Ezher Ali, İsrail’e yönelik eleştiriler nedeniyle muhalefet partisinin desteğini kaybederek dördüncü oldu.

Zafer konuşmasında "Keir Starmer (İşçi Partisi lideri), bu Gazze için" diyen Galloway, kampanyası sırasında hem İşçi Partisi'ni hem de Muhafazakarları Gazze'ye yönelik savaşında İsrail rejimini destekledikleri için eleştirmişti.

Galloway, "Şu anda işgal altındaki Gazze'de, Gazze Şeridi'nde devam eden felaketi mümkün kılmak, teşvik etmek ve örtbas etmek için oynadığınız rolün bedelini ağır ödeyeceksiniz." demişti.

el-Meyadin, bunun Galloway'in yedinci parlamento zaferi olduğunu belirtti.

el-Meyadin, Galloway'in, bir zamanlar üyesi olduğu ancak dönemin Başbakanı Tony Blair'i Irak savaşı konusunda eleştirdiği için ihraç edildiği İşçi Partisi'ne meydan okuduğunu kaydetti.

Galloway'in zaferi, sol görüşlü Britanya İşçi Partisi'nin parlamentoda ilk kez temsil edilmesi anlamına geliyor.

Galloway parlamentoda Gazze'nin güçlü bir savunucusu olma sözü vererek, İşçi Partisi'nin savaşa ilişkin başlangıçta İsrail’e tam destek içeren, ardından acil bir insani ateşkes çağrısına doğru kayan tutumuna da meydan okudu.

Zaferinin ardından yaptığı açıklamada "İşçi Partisi, nesilden nesile kendilerine sadakatle ve geleneksel olarak oy veren milyonlarca seçmeninin güvenini kaybettiğinin farkındadır" dedi.

Yerel sorunları ele almak üzere Rochdale meclis üyeleriyle "büyük bir ittifak" kurma arzusunu dile getiren Galloway, kasabadaki doğum hizmetlerinin eski haline getirilmesini de savunmuştu.

Galloway'in Filistin'e desteği

Filistin davasının Galloway'in siyasi kariyeri ve kimliği için yeni bir konu olmadığını vurgulayan el-Meyadin, onun 1977 yılında Beyrut'a yaptığı bir ziyaret sonrası söylediği şu sözleri aktardı: "İskoçya'ya geri dönmek benim için zor bir karar olsa da döndükten ancak bir hafta sonra Dundee'nin Hawkhill Bölgesi'ndeki Tavern Bar'da, kendi siyasi geleceğim açısından sonuçları ne olursa olsun, hayatımın geri kalanını Filistin ve Arap davasına adayacağıma söz verdim."

O zamandan beri Galloway, İngiliz Esnaf Sendikası Filistin'in Dostları'nı kurdu ve 1980'de ilk Genel Sekreteri oldu. İki yıl sonra, 1982'de Lübnan'ın işgaline karşı Acil Durum Komitesi'ni kurdu.

Genç bir İşçi Partisi aktivistiyken, İskoçya'daki memleketi Dundee ile işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Nablus'un kardeş şehir olması çağrısında bulundu.

Kariyeri boyunca Filistin ve Gazze'ye verdiği sarsılmaz destek doğal olarak hem Amerikan hem de İngiliz siyaseti ile arasında gerilime neden oldu.

İsrail tarafından Gazze ve Filistin'de gerçekleştirilen zulmü kamuoyuna hatırlatmak için konferanslar ve etkinlikler sırasında halka açık konuşmalar yapmış ve İsraillilerle tartışmayı reddettiği için birçok toplantı sırasında dışarı çıkmıştır.

Halen YouTube'da küresel siyasi meseleleri ele aldığı Mother of All Talk Shows (MOATS) adlı bir talk show'a ev sahipliği yapmaktadır, ancak ana vurgu Gazze ile ilgilidir. Ayrıca el-Meyadin'de Kalima Horra (Serbest Kürsü) adlı bir programı var ve burada da aynı konulardan bahsediyor.



Makaleler

Güncel