Sanders: Netanyahu'nun savaş makinesine daha fazla para yok

img
Sanders: Netanyahu'nun savaş makinesine daha fazla para yok YDH

Sanders dün yaptığı açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri çocukların bu şekilde toplu olarak katledilmesine ortak olamaz." dedi.




YDH- ABD merkezli yayın kuruluşu Politico’nun bildirdiğine göre, Amerikalı siyasetçi ve ABD Vermont Senatörü Bernie Sanders Gazze'deki savaşı "eşi benzeri görülmemiş bir kriz" olarak nitelendirerek Beyaz Saray'dan, İsrail'e koşulsuz askeri yardım göndermeyi durdurması talebini bir kez daha yeniledi.

Sanders, "Mesele sadece üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere 30 bin kişinin öldürülmüş olması değil. Yüz binlerce çocuğun açlıktan ölme ihtimaliyle karşı karşıyayız." dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in bombardımanları ve kara saldırıları, kuşatma altındaki şeritte 30 binden fazla insanın ölümüne neden oldu ve diğerleri de açlıktan ölüyor.

Sanders dün CBS'in "Face the Nation" programına verdiği röportajda "Amerika Birleşik Devletleri bu toplu çocuk katliamının suç ortağı olamaz." dedi.

Yönetimin, Netanyahu'ya yalvaramayacağını da söyleyen Sanders şöyle devam etti: “Eğer para istiyorsan politikanı değiştirmelisin, demelisiniz. Çocukları beslemek için kamyonların gelmesine izin ver, demelisiniz."

“Hamas'ın yok edilmesi gerektiği” konusunda da ısrarcı olan Sanders, Biden'ı, ABD'nin insani yardım akışını engelleyen ya da kısıtlayan hiçbir ülkeye yardım göndermeyeceğini söyleyen Dış Yardım Yasası'nı uygulamaya çağırdı.

Sanders, "İsrail'in, yasaları ihlal ettiği ortaya çıktı. Amerikan insani yardımını durdurmak yasaları ihlal etmektir. Bu açık olmalı. Filistinli çocukları öldürmek için Netanyahu'nun savaş makinesine daha fazla para yok." dedi.

Sanders’in, destekçilerine, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Biden'ı desteklemelerini tavsiye ettiği de bildirildi.

Sanders daha sonra şunları ekledi: "Biden ile Trump arasındaki zıtlık gece ile gündüz gibi. Trump'ın seçilmesi bu ülke ve bana göre dünya için bir felaket olur."



Makaleler

Güncel