İşgal güçleri yine savaş suçu işledi

img
İşgal güçleri yine savaş suçu işledi YDH

İsrail ordusu hâlâ Şifa Hastanesi'ni tehdit ediyor; hareket eden her cismi hedef alıyor ve temel tıbbi hizmetlere erişimi engelliyor.




YDH- Beyrut merkezli el-Meyadin haber kanalına göre, Şifa Hastanesi'nin uzmanlık binası işgal güçleri tarafından yıkıldı.

İsrail işgal güçleri Gazze'nin batısındaki Şifa Tıp Kompleksi'nde özel bir tıbbi birimin yer aldığı bir ihtisas binasını havaya uçurdu.

Ayrıca, İsrail ordusu kompleksi kuşatmaya ve üst üste dördüncü gün içerideki Filistinlilere saldırmaya devam ediyor. 

El-Meyadin'in Gazze'deki muhabiri, işgal güçlerinin hâlâ kompleks içinde hareket eden her şeyi hedef aldığını bildirdi ve tüm iletişimin hâlâ kesik olduğunu ve kompleks içindeki hiç kimseye ulaşılamadığını vurguladı. 

Tüm bunlar yaşanırken, İsrail uçakları eş-Şati mülteci kampında bir evi hedef alıyor ve Gazze'nin batısındaki el-Mina mahallesindeki Raşid Caddesi ve civarındaki birçok evi bombalıyordu.

İsrail savaş uçakları sabahın erken saatlerine kadar, Nuseyrat mülteci kampını dört kez hedef aldı. 

Nuseyrat'ın batısında ise işgalcinin bir evi bombalaması sonucu dokuz Filistinli hayatını kaybetti.

Güney Gazze'de, İsrail ordusu araçlarının yoğun ateş açmasına paralel olarak Refah'ın doğusu sürekli İsrail topçu ateşi altında kaldı. 

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin vantilatörlerini kesti

20 Mart'ta işgalci, Şifa Tıp Kompleksi'ndeki vantilatörleri kesti ve binaların pencerelerinden İsrail ordusu tarafından çok az görülebilen insanlar da dahil olmak üzere hastane avlusundaki herkese rastgele ateş açtı. 

Aynı gün, İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bir eve düzenlediği hava saldırısında yirmi yedi Filistinli şehit olmuştu.

El-Meyadin muhabiri, İsrail uçaklarının Gazze Şehri'nin kuzeybatısındaki bir bölgede bir konut binasını bombaladığını, İsrail topçusunun ise Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kasabasının batı bölgelerini hedef aldığını bildirdi.

Muhabir, el-Sidra bölgesine düzenlenen hava saldırısında İsrail ordusunun çok sayıda Filistinliyi öldürdüğünü söyledi. 

 



Makaleler

Güncel