İran’dan “Soykırım, Gerçekler, İddialar” konferansı

img
İran’dan “Soykırım, Gerçekler, İddialar” konferansı YDH

SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi tarafından organize edilen "Soykırım, Gerçekler ve İddialar" adlı konferans




SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi tarafından organize edilen "Soykırım, Gerçekler ve İddialar" adlı konferans, batı dünyasının tepkisine rağmen 100 civarında yabancı akademisyenin katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın utanç verici olarak nitelediği konferansa batılı ülkelerden 100, İran’dan ise 50 makalenin kabul edildiği kaydediliyor.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi Başkanı ve konferansın Sekretaryası Menuçehr Muhammedi, “konferansın siyasi amaçlı değil, araştırma amaçlı olduğunu” ifade ederek “konferansa soykırım muhalifleri kadar, soykırım yandaşlarının da makale gönderdiklerini” dile getirdi.

 

Muhammedi, Yahudi soykırımının gerçek olması halinde bile, faturasının Filistinlilere kesilmesinin yanlış ve kabul edilemez olduğunu belirterek, konferansa İngiltere ve Amerika’dan Yahudi hahamların da davet edildiğini ve yarın konferansa katılacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Muhammedi, Fransa basta olmak üzere bazı batili ülkelerin, Ermeni katliamı iddialarını veya soykırım gibi iddiaları siyasi baskı olarak kullanıp İslam ülkelerine baskı yaptıklarını hatırlatarak, "Bazı olayların araştırılmasına bile tahammül edemeyen ülkelerin, iddialarla baskı yapması gülünç bir durum" diye konuştu.



Makaleler

Güncel