İsrail rejimi Gazze'nin güneyinden asker çekiyor

img
İsrail rejimi Gazze'nin güneyinden asker çekiyor YDH

İsrail askeri sözcüsü, rejim güçlerinin Gazze'nin güneyindeki asker sayısını azalttığını söyledi




YDH- Reuters'a göre, bugün yapılan bir açıklamada, askeri sözcü İsrail ordusunun bir tugay hariç tüm kara birliklerini Gazze Şeridi'nin güneyinden çektiğini söyledi.

İsrail'in, Hamas'ın altı ay önce 7 Ekim'de yaptığı operasyonun ardından başlattığı Gazze saldırısı geçtiğimiz aylarda Gazze Şeridi'nin güneyine odaklanmıştı.

Refah, Mısır sınırına yakın bölgede barınan bir milyondan fazla Filistinlinin son sığınağı haline geldi.

İsrail rakamlarına göre Filistinli direnişçiler 7 Ekim'deki operasyonda 250'den fazla İsrailliyi ele geçirdi ve yaşanan çatışmalarda yaklaşık 1.200 kişi öldü. İsrail rejiminin saldırılarında ise Gazze'deki sağlık bakanlığına göre çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 33 bin 100'den fazla Filistinli öldürüldü.

Bir İsrail tugayı genellikle birkaç bin askerden oluşuyor. İsrail ordu henüz daha fazla ayrıntı vermedi.

Çekilmenin, İsrailli liderlerin Hamas'ı ortadan kaldırmak için gerekli olduğunu söylediği, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine uzun süredir tehdit altında olan bir saldırıyı geciktirip geciktirmeyeceği belli değildi.

Geri çekilme, Mısır'ın ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasını amaçlayan yeni bir görüşme turuna ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bir dönemde gerçekleşti.