Axios: İran, onlarca insansız hava aracıyla İsrail'e saldırı başlattı

img
Axios: İran, onlarca insansız hava aracıyla İsrail'e saldırı başlattı YDH

Axios portalı, İran'ın onlarca insansız hava aracı ile İsrail'e yönelik saldırı başlattığını bildirdi.




YDH - Axios portalından Barak Ravid, İran'ın Şam'daki konsolosluğu hedef alan saldırının ardından İsrail'e dönük misillemesinin başladığını bildirdi.

Ravid'in aktardığına göre ABD'li ve İsrailli dört yetkili, saldırıda İran'ın onlarca insansız hava aracı kullandığını bilgisini paylaştı.

Biden Beyaz Saray'a döndü

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Joe Biden hafta sonu tatilini yarıda keserek istişarelerde bulunmak üzere bugün Beyaz Saray'a dönmeye karar verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumartesi sabahı İsrailli mevkidaşı Tzachi Hanegbi ile 'Orta Doğu'daki olayları görüşmek üzere' konuştuğunu söyledi.

Mısır basını: Tahran hava sahası kapatıldı

Bununla birlikte Mısır kanalı Kahire el-İhbariye, Tahran hava sahasının kapatıldığını öne sürdü.

Haberde, "İran makamları, başkent bölgesi üzerindeki hava sahasının kapatılması emrini verdi," ifadelerine yer verildi.

Ayrıca haberde, Tahran ve çevresi üzerindeki uçuş yasağının 'bir sonraki resmi duyuruya kadar' kapalı kalacağı kaydedildi.

Sullivan, "Görüşme sırasında ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yineledim," dedi.

Netanyahu: Uzun zamandır hazırlık yapıyorduk

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajda Siyonist rejimin İran'dan gelebilecek doğrudan bir saldırı ihtimaline karşı uzun yıllardır hazırlık yaptığını ve hem savunma hem de saldırı konusunda her türlü gelişmeye hazır olduklarını söyledi.

Netanyahu, "Son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail, İran'ın doğrudan saldırı ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. Ancak savunma sistemleri konuşlandırıldı, hem savunma hem de saldırı konusunda her türlü gelişmeye hazırız," ifadelerini kullandı.

Kanal 12: Ben Gurion Havaalanı üç saat süreyle kapatılacak

İsrail televizyonu Kanal 12, Tel Aviv'deki David Ben-Gurion Havaalanının İran'ın bu gece 3 saat süreyle kapatılacağını duyurdu.

Bunun yanında İsrail Ulaştırma Bakanlığı, havaalanının kalkış ve iniş programında şu ana kadar 'herhangi bir değişiklik yapılmadığını' iddia etti.

Bağdat hava sahası kapatıldı

Suudi el-Arabiya televizyonu, İran'a ait insansız hava araçlarının İsrail'e saldırıya geçtiği haberinin ardından ardından Irak'ın başkenti Bağdat'ın hava sahasının kapatıldığını bildirdi.

THY ve Pegasus, İran, Özbekistan ve Ürdün'e seferleri iptal etti

Türk havayolu şirketleri Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus İran, Özbekistan ve Ürdün'e olan uçuşlarını iptal etti.

Bu uçakların kalktığı İstanbul'un iki uluslararası havalimanının online panosunda belirtildiği üzere, iptaller beş uçuşu etkiledi. Bunlar Ürdün'ün başkenti Amman'a yapılacak iki gece uçuşu, Özbekistan'a (Semerkant ve Buhara) yapılacak iki uçuş ve Tahran'a yapılacak bir uçuş. 

Son iptal, Tahran uluslararası havalimanının sivil uçakları geçici olarak kabul etmemesinden kaynaklandı.

Tahran hava sahasında uçuşlar devam ediyor

Fars haber ajansı, başkent Tahran semalarında uçuş seferlerinin devam ettiğini bildirdi.

Ajansın aktardığına göre havalimanı sözcüsü İbrahim Muradi, "Şu anda Tahran havalimanı semalarındaki durum sakin ve uçuşlar Mehrabad havalimanı kontrolörlerinin nezaretinde gerçekleşiyor," diye konuştu.