Direniş Ekseni Cephesi (12 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (12 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- El-Kassam Tugayları'nın 12 Mayıs'taki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, İsrail güçlerinin ez-Zeytun mahallesinin güneyindeki "Rota 10"da toplandığı grup ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampının doğusunda İsrail ordusunun Merkava tankına drone ile tanksavar mermisi atıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampının doğusundaki Riyad es-Salihin Camii'nin arkasındaki iki İsrail tankını iki Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampının doğusundaki el-Mabhuh bölgesi yakınındaki bir grup İsrail askerini havan toplarıyla bombaladı.

armaşık bir operasyonda, özel bir siyonist güce karşı Ra’diyye bombası patlattı ve bir asker taşıyıcıyı “Tandum” roketiyle hedef aldı, İsrail gücü öldü ve yaralandı.

“Sderot” yerleşimini roket bombardımanıyla bombaladı.

Cibaliye kampının doğusundaki Mezaya Salonu yakınındaki bir evde saklanan özel bir İsrail kuvveti iki TBG roketiyle hedef almayı başardı ve bu da kuvvet üyelerinin ölmesine veya yaralanmasına yol açtı.

Cibaliye kampının doğusunda bir İsrail askeri tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria kenti Cenin'in batısındaki işgalci güçlerin Salem askeri kampını yoğun kurşun yağmuruyla hedef aldı.

İsrail ordusunun güney Gazze Şeridi'ndeki Refah kara geçişinin doğusundaki yoğunluğunu ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kara geçişinde toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'nın doğusundaki el-Mabhuh bölgesinde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir yoğunluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları'nın 12 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin ez-Zeytun mahallesinin güneyine sızan İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir grup havan toplarıyla hedef alındı.

Ez-Zeytun mahallesinin güneyindeki Hasan el-Benna Camii ve Gazze Üniversitesi çevresi çevresinde toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları, havan topları ve 107 tipi güdümlü roketlerle hedef alındı.

İsrail askeri güçlerinin Gazze Tümeni komutanlığının karargahı olarak kullandığı "Raim" bölgesi yakınındaki İsrail askerlerinin mevzileri ve topçu mevzileri bombalandı.

Makineli tüfekler ve tanksavar füzeleri kullanarak Cibaliye kasabasının doğusuna sızan bir grup İsrail askeri ve zırhlı araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Cibaliye kasabasının doğusunda toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları, havan topları ile hedef alındı.

Cibaliye kampının doğusundaki "Mezaya" bölgesinde konumlanan İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir grup, havan topları ile hedef alındı.

Cibaliye kampının doğusundaki Sivil İdare çevresinde konuşlanmış bir grup İsrail kuvvetini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki eş-Şuka mahallesinde ilerleyen İsrail askerleri ve askeri araçları, ağır kalibreli havan topları ile hedef alındı.

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusuna giren İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir toplantı havan toplarıyla bombalandı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 12 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusundaki ilerleme ekseninde İsrail rejim güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki eş-Şuka mahallesinde İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grup, ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampının doğusundaki Riyad es-Salihin Camii'nin arkasında konuşlanmış İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir grup, ağır kalibreli havan toplarıyla bombardımanıyla hedef alındı.

Gazze şehrinin güneyindeki ez-Zeytun mahallesindeki 8. Sokakta ilerleme ekseninde bir İsrail askeri aracı RPG mermisi ile hedef alındı.

Gazze şehrinin ez-Zeytun mahallesinin güneyinde ilerleme ekseninde İsrail güçleri ile uygun silahlarla şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampının doğusundaki ilerleme eksenindeki bir İsrail askeri tankına RPG mermisi ateşlendi.

Refah şehrinin doğusunda Şehit Said Sayel kışlası civarında İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grup ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusundaki muharebe eksenine giren İsrail askerleri ve askeri araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Şehit Ömer el-Kasım Güçlerinin 12 Mayıs'taki operasyonları:

İsrail güçlerinin ve askeri araçlarının toplandığı havaalanı ve güney Gazze kenti Refah'ın doğusundaki eş-Şuka'daki Zalata bölgesi kısa menzilli 107 roketle hedef alındı.

Ağır kalibreli havan toplarıyla İsrail rejim güçlerinin "Netzarim" ekseninde toplanması hedef alındı.

 Nasır Selahaddin Tugayları'nın 12 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusunda, Ebu Zeytun okullarının arkasındaki ilerleme ekseninde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hizbullah'ın 12 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 14.10 sıralarında “Ramim” olarak adlandırılan Honin kışlasında, diğer teknik teçhizatın yanı sıra casusluk teçhizatı taşıyan bir askeri aracı da güdümlü füzelerle hedef aldı. Hedefler tam isabetle vurularak araç ve diğer teçhizat imha edildi.

Yerel saatle 16.25 sıralarında İsrail askerleri, Lübnan'ın işgal altındaki Şebaa kentindeki Zibdin mevkisi civarını yeni ağır füzelerle (Cihad Muğniye) hedef aldı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 19.35 civarında İsrail askeri kuvvetlerinin Malikiye bölgesindeki gözetleme teçhizatı güdümlü füzelerle hedef alındı.