İsrailli üst düzey yetkililerden Netanyahu’ya ateşkes çağrısı

img
İsrailli üst düzey yetkililerden Netanyahu’ya ateşkes çağrısı YDH

İşgalci İsrail’in güvenlik ve askeri kurumlarının üst düzey liderleri Benyamin Netanyahu hükümetine kapsamlı bir ateşkes anlaşması imzalamasını tavsiye etti.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, üst düzey İsrailli liderler Netanyahu hükümetine Gazze ve kuzey cephesinde kapsamlı bir ateşkes ve esir takası anlaşması yapmasını tavsiye etti.

Üst düzey İsrailli liderler, “Hükümete tavsiyemiz, Gazze’deki durum için kapsamlı bir ateşkes anlaşmasına varılması, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın şimdilik Gazze Şeridi’nde kalması, tüm İsrailli tutukluların iade edilmesi ve kuzeyde Hizbullah ile ateşkes yapılmasıdır” dedi.

İsrail ordusunun eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, “Askerlerimiz Gazze ve kuzeyde Lübnan’da boşuna ölüyor, çünkü bu savaşın bir amacı yok” ifadelerini kullandı.

Halutz “İsrail’in tarihine kazınacak tek görüntünün 7 Ekim 2023’teki hüsran olduğunu” vurguladı.

İşgal ordusu eski Genelkurmay Başkanı Halutz ayrıca Netanyahu hükümetine “Hamas’ın talepleri doğrultusunda Gazze’deki 132 esirin serbest bırakılması için çalışması” çağrısında bulundu.

Öte yandan Lübnan’daki kuzey cephesine ilişkin olarak İsrail medyası, İsrail’in gerçek bir trajedi yaşadığını belirterek, “İsrail tarihinde ilk kez sağcı bir hükümet kuzeyde bir iç güvenlik kuşağı ve güneyde bir iç güvenlik kuşağı olan iki bölgeyi terk etti” ifadelerini kullandı.

İsrail medyası, kuzey bölgesini kastederek İsrail’in kuruluşundan bu yana ilk kez bütün bir bölgenin boşaltıldığını ve içinde bir savaşın yaşanmasına izin verildiğini kaydetti.

Kanal 12 siyasi muhabiri Dafna Liel ise durumun İsrail açısından daha da kötüleşmemesi için Netanyahu hükümetine önceliklerini değiştirmesi ve dikkatini kuzeye çevirmesi çağrısında bulundu.

Yine konuya ilişkin İsrail medyası, bugün işgal ordusundaki bir yedek subayın “Biz burada oturup konuşurken Hizbullah İsrail’in bilincinde onarılmaz bir yıkım gerçekleştiriyor” dediğini aktardı.