İsrail ordusu: Hizbullah'ın İHA'larına karşı gereken teknolojilere sahip değiliz

img
İsrail ordusu: Hizbullah'ın İHA'larına karşı gereken teknolojilere sahip değiliz YDH

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail ordusunun Hizbullah'ın insansız hava aracı 'sürüleri' ve füzelerine karşı yeni bir plan geliştirmekte olduğunu yazdı.




YDH - Yedioth Ahronoth gazetesi, Lübnan direnişinin kuzey yerleşimlerine yönelik operasyonlarında sergilediği yüksek askeri kapasitesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gazetede Yoav Zitun imzasıyla yer bulan makalede, "Hizbullah'ın son haftalarda kendini gösteren yüksek askeri kapasitesi, hava cephaneliğinin sadece küçük bir bölümünü temsil ediyor," ifadelerine yer verildi.

Siyonist rejim, Gazze savaşının başından bu yana Lübnan, Suriye, Irak, İran, Yemen ve Gazze'den ateşlenen toplam 19 bin roket, füze ve insansız hava aracının hedefi oldu.

İsrail ordusunun en çok Hizbullah'ın hassas füzelerinden endişe duyduğu belirtilen makalede, "Diğer birliklerden getirilen askerlerle yeni bir Demir Kubbe taburu kuruldu; son askere alma döngülerinde özel asker alımlarında yaklaşık yüzde 50 artış oldu ve kuzeyde daha fazla radar konuşlandırıldı," bilgisi paylaşıldı.

Gazeteye konuşan İsrailli askeri yetkililer, "Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırıların önünü açmak için geniş çaplı bir askeri çatışmada hava savunma sistemlerimizi vurmaya çalışacağını biliyoruz. Bu nedenle hava savunma sistemlerimizi çeşitli araç ve yöntemlerle korumak için hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz," dedi.

Yetkililer, "Böyle bir durum için hazırlıklıyız, askerlerimiz eğitimli ve herhangi birinin vurulması halinde kullanılabilecek alternatif savunma alanlarımız var," yorumunu yaptı.

İHA'lara karşı 'sihirli bir çözümün olmadığını' vurgulayan yetililer, "Gazze'ye karşı yürüttüğümüz hareakatın yoğunluğu kuzeyde farklı olacak ve birliklerimizi halihazırda operasyonel durumdayken eğitmek için gereken teknolojilere sahip değiliz," itirafında bulundu.