Gallant Washington'a gidiyor

img
Gallant Washington'a gidiyor YDH

Netanyahu ve Biden geriliminin ortasında, Beyaz Saray Gallant'ı İsrail'in aşırı sağcı hükümetindeki aklı başında tek kişi olarak görüyor.




YDH- İsrail merkezli Yedioth Ahranot'a göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Pazar günü resmi bir ziyaret için Washington'a gitti.

Bu ziyaret İsrail ile Beyaz Saray arasındaki ilişkilerde yaşanan krizin ortasında gerçekleşti. 

Gallant'ın, mevkidaşı Lloyd Austin, CIA Direktörü William Burns, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve diğerleriyle görüşeceği bildirildi. 

Gallant, bu geziyi üstlendiği en kritik ve zorlu gezi olarak tanımladı. 

Uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada "Üst düzey hükümet yetkilileriyle yapacağım görüşmeler savaşın geleceği açısından kritik önem taşıyor" dedi. 

"Bu toplantılar sırasında [güney ve kuzey cephelerindeki], Gazze ve Lübnan'daki gelişmeleri ele almayı planlıyorum.Gazze'de, Lübnan'da ve diğer bölgelerde gerekli olabilecek her türlü eyleme hazırız." diye ekledi. 

Yetkililer Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları ve kuzeyde giderek artan topyekûn savaş riskini ele alacaklar. 

Hizbullah Cumartesi günü yayınladığı bir videoda Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın İbranice altyazılarla konuştuğunu gösterdi. 

Nasrallah, savaşa zorlanmaları halinde İran destekli Hizbullah'ın "sınır tanımadan" savaşacağını söyledi. 

Klipte ayrıca bir Hizbullah insansız hava aracı tarafından çekilen ve ilk kez geçen hafta yayınlanan Hayfa'daki stratejik hedeflerin görüntüleri de yer aldı.

Gallant'ın gündeme getireceği bir diğer kritik konu ise İsrail'in savaşmak için ihtiyaç duyduğu silahlar ve Biden yönetiminin yoğun nüfuslu bölgelerde kullanılacağı endişesiyle beklettiği bombaların sevkiyatındaki gecikme olacak. 

Bakan ayrıca İran ve bölgesel vekillerinden gelen tehditleri ve Tahran'ın nükleer kapasiteye doğru kaydettiği ilerlemeleri de ele alacak.