WSJ: İsrail, gücünün tükendiğini görüyor

img
WSJ: İsrail, gücünün tükendiğini görüyor YDH

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, İsrail’in karşı karşıya olduğu artan askeri aksaklıklara dikkat çekerek, rejimin gücünün tükendiğini gördüğüne işaret etti.




YDH - Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İsrail’in artan askeri zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, ülkenin askeri gücünün tükenmeye başladığını yazdı.

Gazete, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Hamas’la, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a karşı ve Batı Şeria’daki direnişle mücadele ederken, üç cephede birden savaştığını vurguladı.

Haberde, ABD’nin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya Hamas’a taviz vermesi, esir takası anlaşması yapması ve ateşkes ilan etmesi yönünde baskı yapma konusunda hâlâ tereddüt yaşadığı ifade edildi.

Bu durumun, Amerikan yönetiminin yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde belirsizliğini koruduğu belirtildi.

'Baskı artabilir'

Öte yandan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nın kıdemli üyesi Aaron David Miller, gazeteye yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin kritik bir dönemde olduğunu belirterek, “Modern Amerikan tarihinin en önemli seçimlerinden birine 70 gün kala, yönetimin savaşı durdurmak için baskıyı artırabileceğini veya somut adımlar atabileceğini düşünmek zor,” ifadelerini kullandı.

Kudüs merkezli İsrail Demokrasi Enstitüsü’nün yakın zamanda yaptığı bir anket, İsraillilerin yüzde 82’sinin Gazze Şeridi’ndeki esirlerin geri getirilmesi için bir anlaşma yapılmasını desteklediğini ortaya koydu.

Ancak, İsraillilerin anlaşma şartları konusunda halen bölünmüş durumda olduğu kaydedildi.