Ayetullah Hamenei: İhtilaf çıkaranlar ne Şii’dirler ne de Sünni’dirler

img
Ayetullah Hamenei: İhtilaf çıkaranlar ne Şii’dirler ne de Sünni’dirler YDH

SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İslam dünyasında ihtilaf çıkarmaya




SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İslam dünyasında ihtilaf çıkarmaya çalışanların ne Şii ne de Sünni olduğunu söyledi.

 

İslam alimlerinden İbn Meysem’i anmak için düzenlenen sempozyuma katılan Şii ve Sünni İslam alimlerine hitaben bir konuşma yapan Ayetullah Hamenei, son zamanlarda yaşanan mezhebi çekişmelere değinerek “İslam dünyasında vahdet, gerçekleştirilebilmesi mümkün yüce bir hedeftir, İslam alimleri bu alandaki zorlu görevi yerine getirmelidir” dedi.

 

Yabancıların oluşturduğu kuruntuların tuzağına düşmeyen İslam alimlerinin bilinçli çabalarının İslam ülkelerinin vahdetinin gerçekleşmesine de zemin hazırlayacağını belirten Ayetullah Hamenei, “Bu vahdet gerçekleşirse, İslam ülkelerini de destekleyecektir ve bu devletler artık korku ve zayıflıktan dolayı İngiltere’nin ve ABD’nin eteğinin altına sığınmayacaktır” diye konuştu.

 

İngiltere’nin bölgedeki sömürgeci geçmişinden dolayı Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmada çok mahir olduğunu söyleyen Ayetullah Hamenei, “Seyyid Cemaleddin Esedabadi (Afgani) Muhammed Abduh, Şerafüddin Amili ve İmam Humeyni gibi emperyalizmle mücadele eden seçkin alimler, sürekli olarak İslam ümmetinin vahdetini vurgulamışlar ve ihtilafların İslam dünyasına karşı bir koz olarak kullanılmaması için çalışmışlardır” dedi.

 

Irak, Afganistan, Pakistan ve Lübnan’da Müslümanlar arasında ihtilaflar yaratılmak istendiğine değinen İslam İnkılabı Rehberi, “İhtilaf çıkarmaya çalışanlar ne Şii’dirler ne de Sünni’dirler” dedi.

 

ABD ve İsrail istihbarat servislerinin aşırı unsurları kışkırtarak ihtilaf yaratmaya çalıştığını belirten Ayetullah Hamenei, Irak’ta güvenlik açısından en sorunlu bölgelerin ABD askerlerinin bulunduğu bölgeler olduğuna dikkat çekti.

 

“İran İslam Devrimi zafere ulaştıktan sonra ABD bunu Şii bir devrim gibi göstermeye çalışan yeni bir plan uygulamaya koydu; halbuki bizim devrimimiz İslam devrimidir, Kuran devrimidir. Bu devrim İslami değerlerin bayrağını dalgalandırmakla, ilahi hükümleri ve İslam’ın manevi değerlerini tanıtmakla iftihar eden bir devrimdir ve bunda da başarılı olmuştur” diyen Ayetullah Hamenei, İslam Devrimine yönelik düşmanlıkların da bu başarıdan kaynaklandığını söyledi.

 



Makaleler

Güncel