Yemen'in vurduğu bölgede yangın sürüyor, İsrail yasağı getirdi

img
Yemen'in vurduğu bölgede yangın sürüyor, İsrail yasağı getirdi YDH

İsrail yönetimi, Yemen'den atılan son füze saldırısının hedeflediği stratejik bölgeye yayın yasağı getirdi. Bu yasak, bölgedeki yangınları söndürme çalışmalarının devam ettiği bir döneme denk geldi.




YDH - Amerikan CNN kanalı muhabiri, Yemen füzesinin düştüğü bölgenin yakınından bir video paylaşarak, bölgenin gizli ve çok önemli olması nedeniyle hakkında konuşmanın ya da çevresine girmenin yasak olduğunu belirtti.

Görüntüler, İsrail güçlerinin karadan ve havadan, ikinci gündür aralıksız devam eden yangını söndürme çabalarını gösteriyor.

Muhabir, yayınlanan videoda, "Burası İsrail'in tam orta yeri. İsrail'in ekinlik arazileri alev almış durumda. Patlayıcı uzmanları şu anda burada. Yine adli tıp uzmanlarından bir ekip var füzenin etkisini araştırıyor. Ancak sorulan en önemli soru füzenin Yemen'den İsrail'in orta derinliklerine nasıl ulaştığıdır? Şu anda bulunduğumuz konumu açıklamamız yasak, ancak İsrail'de son derece kritik bir merkeze yakın olduğumuzu söyleyebilirim," ifadelerini kullandı.

Ayrıca muhabir, "Dolayısıyla burada yürütülen çalışmalar sadece yangınları söndürmek değil, füzenin İsrail'in orta kesim derinliklerine nasıl ulaştığının öğrenilmesidir," değerlendirmesini yaptı.

İsrail yönetimi daha önce Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki stratejik bir alanın hedef alındığını doğrulamış, ancak isim vermemişti.

Uzmanların tahminlerine göre, süren yangınlar hedefin bir yeraltı kimyasal silah fabrikası olabileceğini gösteriyor.

Yemen, pazar günü sabah erken saatlerde Filistin-2 tipi balistik füzeyle İsrail'in başkentini hedef aldığını duyurmuştu.

Siyonist rejim, füzenin Ben Gurion Havalimanı, bir elektrik santrali ve bir tren istasyonunun yanı sıra adını açıklamadığı stratejik bir bölgeyi de içeren önemli bir kompleksi vurduğunu doğrulamıştı.



Makaleler

Güncel