İsrail terörde kendini aştı

img
İsrail terörde kendini aştı YDH

İsrail rejimi “Pager” çağrı cihazlarını kullanan Lübnanlı sivilleri hedef aldı. Cihazların hacklenerek patlatılmasının ardından çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.




YDH- Jerusalem Post, el-Hades'e dayandırdığı haberinde, Salı günü, İsrail ordusunun ileri teknoloji kullanarak Lübnan'ın güneyinde ve Beyrut'un güney banliyölerinde iletişim cihazlarını uzaktan patlattığını duyurdu.

Ancak İsrail patlamaların sorumluluğunu üstlenmedi.

Fars Haber Ajansı, Lübnan medyasından naklen Beyrut'un güney banliyölerinde telsiz iletişim cihazlarının hack edilerek patlatıldığını aktardı.

Lübnan'da toplu çağrı cihazı patlamasının ardından onlarca Lübnanlı sivil yaralandı.

Lübnanlı üst düzey bir güvenlik kaynağı el-Hades'e, İsrail'in bireysel cihazların iletişim sistemine sızdığını ve bunları patlattığını söyledi.

Haberlere göre, telefonlar patlamadan önce saniyeler boyunca arandı ve böylece çağrıyı alan kişinin telefonu açması ve azami ölçüde yaralanması ihtimali arttırıldı.

Bir Reuters muhabiri, yaygın paniğin ortasında başkent Beyrut'un güney banliyölerinde ambulansların koşuşturduğunu gördü. Reuters haber ajansı, yaralı sayısının bini aştığını bildirdi.

Bölge sakinleri ilk patlamalardan 30 dakika sonra bile patlamaların devam ettiğini söyledi.

İsrail rejiminin sadece Beyrut'ta değil, Şiilerin çoğunlukta olduğu Beka ve Güney Lübnan'da da söz konusu çağrı cihazını kullanan kişileri hedef aldığı ve cihazlarını patlattığı bildirildi. 

Arap rejimlerine ait medya organları, patlamaları İsrail'in Hizbullah'a yönelik bir ileri teknoloji saldırısı olarak yansıtmaya çalışırken, yerel kaynaklar, sadece Hizbullah mensuplarının değil, söz konusu cihazları taşıyan herkesin hedef olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen Lübnan Kriz Operasyon Merkezi, acil bakım için gelen çok sayıda yaralı ile başa çıkmaya yardımcı olmak için tüm sağlık çalışanlarından kendi hastanelerine gitmelerini istedi. 

Sağlık çalışanlarının çağrı cihazı kullanmaması gerektiği belirtildi.

Dahiye'den sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ağır yaralı ve kanlar içindeki lnsanlara yoldan geçenler tarafından müdahale edildiği görülüyor. 

Bir görüntüde elleri kanlar içinde, tişörtünün ve pantolonunun bazı kısımları yırtılmış bir kişi yerde yatarken görülüyor. 

Süpermarketlerde çekilen iki görüntüde ise, alışveriş yapanlar olay yerinden kaçarken ceplerinde ve çantalarında patlayan çağrı cihazları görülüyor. 

Reuters haber ajansı ise patlamalarla ilgili sorularına İsrail ordusundan bir yorum gelmediğini bildirdi.



Makaleler

Güncel