Lübnanlı gazeteci: Hizbullah'ın volkanına ve intikamına hazır olun

img
Lübnanlı gazeteci: Hizbullah'ın volkanına ve intikamına hazır olun YDH

Lübnanlı gazeteci Rony Alpha, “Hizbullah'ın yaralıları savaşa geri dönecek ve parmaklarının bir kısmını kaybedenler geri kalan parmaklarıyla savaşacaklar” dedi.




YDH- Lübnanlı gazeteci Rony Alpha “Bakış Açısı” programı aracılığıyla “Spot Shot”a verdiği röportajda şunları söyledi: “Hizbullah'ın yeni bir karşılık verme yöntemi benimseyeceğine inanıyorum, bu yöntem nitelik açısından şaşırtıcı olacak. İsrail'in derinliklerinde olabilir ve bu karşılık füze ateşlemek şeklinde olmayabilir.”

Aynı zamanda UNESCO ulusal komitesi üyesi ve akademisyen olan Rony Alpha “Cephe yeni biçimler almaya başladı ve bahsettiğim yeni biçim İsrail varlığının kalbinde olacak ve düşmanın güvenlik, istihbarat ve siyasi kurumları içinde çok zor günlere tanık olacağını doğrulayabilirim” dedi.

Rony Alpha sözlerine şöyle devam etti: “Hizbullah'ın tepkisi farklı şekillerde olabilir ve hareket Filistin topraklarının içinden gelebilir ve İsrail iç cephesi korunmuyor ve askeri ve güvenlik karar merkezlerine yakın kişiliklere ulaşan gedikler var.”

Lübnanlı gazeteci “Mossad çağrı cihazı tedarikiyle ilgili önde gelen isimleri ya öldürecek ya da saklayacak ve bu operasyona kimlerin dahil olduğunu ortaya çıkarmak zor olacak” dedi.

Rony Alpha söyleşinin devamında şu bilgiyi de paylaştı: “İsrail'in sınırdaki bir operasyon sırasında iki Hizbullah şehidinin naaşına el koyduğu teyit edilmiştir ve Hizbullah'ın, şehitlerini terk etmediği bilinmektedir.”

Rony Alpha sözlerinin sonlarında şunları söyledi: “Hizbullah kimseden merhamet ya da sahte sempati beklemiyor, kimseden bir arabuluculuk da belemiyor. Hizbullah’ı ağaçtan [Lübnan bayrağındaki sedir ağacına gönderme yapılıyor] koparamazsınız çünkü o, ağacın ta kendisidir. Bu ağacı kökünden sökmek Lübnan'ı kökünden sökmek anlamına gelir. Elimde [Semir] Caca’nın, tüm taraftarlarına son bombalamalarla ilgili olarak aşırılıkçı ve sevinç gösterisi tutumlardan kaçınmaları talimatını bizzat verdiği ve bunun Kuvvetler [Geagea liderliğindeki Lübnan Kuvvetleri] tarafından da doğrulandığı bilgisi var.”

 



Makaleler

Güncel