El-Husi: Yemen son derece gelişmiş cephaneliğe sahip

img
El-Husi: Yemen son derece gelişmiş cephaneliğe sahip YDH

Ensarullah lideri, 21 Eylül Devrimi'nin 10. yıldönümünde yaptığı konuşmada, ABD'nin ülkeye egemen olma emelleri göz önüne alındığında, bu başarıdan en çok etkilenen taraf olduğunu söyledi.




YDH- Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, 21 Eylül Devrimi'nin başarısının Yemen halkı için kelimenin tam anlamıyla gerçek bir başarı olduğunu belirterek, bu başarının 10. yıldönümünde Yemen halkını kutladı.

Seyyid el-Husi bu vesileyle yaptığı konuşmada devrimin sadece Yemen halkının iradesiyle alınmış bir karar olduğunu ifade ederek devrim çerçevesinde gerçekleştirilen her eylem ve duruşun her türlü dış etki ve müdahaleden uzak, tamamen Yemen'e özgü olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca ve engellere rağmen Yemen halkının bu başarıyı koruduğunu, çok sayıda zorlukla yüzleşip üstesinden geldiğini ve önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

“Sevgili halkımız 21 Eylül Devrimi ile muazzam bir hedefe ulaştı; özgürlük ve bağımsızlık” diyen Yemen lideri, ABD ve İsrail’in başını çektiği devrim karşıtı güçlerin, ülke üzerindeki doğrudan kontrollerini kaybettikleri için en büyük kaybedenler olduğunu vurguladı.

Abdulmelik el-Husi, “ABD, ülkeye hakim olma ve kaynaklarını sömürme yönündeki emperyal hırsları göz önüne alındığında, bu devrimden etkilenen birincil taraftır” dedi.

ABD, İsrail ve müttefiklerini Yemen'e karşı geçtiğimiz yıllar boyunca “kapsamlı bir saldırganlık” yürütmekle, failleri “en iğrenç suçları” işlemekle ve Yemen halkına “tam bir abluka” uygulamakla suçladı.

Ensarullah lideri, ABD'nin bu saldırıyla Yemen'in kontrolünü ajanlarını kullanarak yeniden ele geçirmeye çalıştığını belirterek, saldırganların ülkeyi işgal edip kontrol etmekten ve halkın özgürlük ve bağımsızlığını elinden almaktan başka bir amacı olmadığını sözlerine ekledi.

Ancak Seyyid el-Husi, Yemen halkı bu başarıya ve stratejik derinliğe sahip çıktığı için düşmanlar ülke üzerinde kontrolü yeniden ele geçirmeyi başaramadı.

Abdulmelik el-Husi, karşılaştığı komploların, savaşların ve hedef göstermelerin boyutuna bakmaksızın 21 Eylül Devrimi'nin sağlam bir şekilde kök salmaya devam ettiğinin altını çizerek, düşmanların Devrim'e karşı giriştiği her eylemin başarısız olduğunu vurguladı.

Ensarullah lideri, devrimden önce ABD'nin Yemen'deki büyükelçisinin tüm resmi kurumlarda en büyük etkiye sahip olduğunu ve birincil karar mercii olarak görev yaptığını, nihayet kontrolü kaybettiğinde ise Sanaa'da konuşlu deniz piyadeleriyle birlikte ülkeden kaçtığını hatırlattı.

Seyyid el-Husi, “Halkımız ABD, İsrail ya da onların ajanlarının iradesine tabi değildir ve özgürlük, bağımsızlık, haysiyet ve onurun tadını çıkarmaktadır” dedi.

Yemen, Filistin halkıyla güçlü bir dayanışma içinde

Seyyid el-Husi aynı bağlamda, Yemen halkının duruşunun sarsılmaz ve kararlı olduğunu, tüm zorluklara, risklere ve komplolara rağmen Filistin halkıyla güçlü bir dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Saldırı koalisyonunun işlediği korkunç suçlara ve uyguladığı ağır ablukaya rağmen Yemen halkının Filistin davasına olan bağlılığında hiçbir zaman tereddüt etmediğini ifade ederek, haftalık milyonluk toplantıların neredeyse kesintisiz devam ettiğinin altını çizdi.

Haftalık kitlesel gösterilerin yanı sıra 21 Eylül Devrimi'nin 10. yıldönümü münasebetiyle devam eden etkinliklerin de süreceğini teyit etti.

Ensarullah lideri, Yemen halkının Filistin konusundaki duruşundan vazgeçmediğini, ekonomik ya da insani baskılardan da etkilenmediğini ifade ederek, kendilerine karşı ilan edilen saldırgan savaşın İsrail’i desteklemek için başlatıldığını söyledi.

Birçoklarının aksine Yemen halkının İsrail Filistin halkına soykırım uygularken boş durmadığını belirten Seyyid el-Husi, ABD'nin ülke üzerindeki kontrolü devam etseydi İsrail ile normalleşmenin hakim resmi politika haline geleceğini kaydetti.

Yemenli lider, şu anda yaklaşık yarım milyon insanın seferberlik eğitim programına katıldığını ve yüz binlerce kişinin de daha önce asli güçlerin bir parçası olarak askeri eğitim aldığını belirtti.

Seyyid el-Husi, geçen hafta işgal altındaki Yafa'ya (Tel Avivi) düzenlenen füze saldırısının İsrail’i derinden sarsan büyük ve etkili bir operasyon olduğunu vurguladı. Füze saldırısının İsrail'in tüm savunma sistemlerine nüfuz ettiğini ve Yemen'in Gazze'ye destek operasyonlarının beşinci aşamasının gereklilikleri doğrultusunda büyük bir başarıyı gösterdiğini söyledi.

Ensarullah lideri, bu tür saldırıların tekrarlanacağı ve süreklilik arz edeceği sözünü verdi ve “dediğimiz gibi, daha büyük olanı hedefliyoruz” dedi.

Seyyid el-Husi, kısa süre önce düşürülen Amerikan MQ-9 keşif uçağıyla ilgili olarak da bu operasyonu düşmanlarla mücadele bağlamında büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Yemen son derece gelişmiş cephaneliğe sahip

Yemen'in askeri yeteneklerine de değinen Yemen lideri, ülkenin pek çok ülkeyle kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir cephaneliğe sahip olduğunu söyledi.

Abdulmelik el-Husi, füze kabiliyetlerinin bu gelişim ve etkinliğin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı.

Seyyid el-Husi, Yemen’in, insansız hava aracı teknolojisi, deniz gücü ve kara kuvvetlerinin oluşumu ve gelişimi açısından ileri bir seviyede ve gerekli gereksinimleri ürettiğini belirtti.

El-Husi, düşmanı caydıracak askeri ve güvenlik kabiliyetleri inşa edilmeden ve geliştirilmeden, diğer hiçbir kazanımın korunamayacağını söyledi.

Yemenli lider, askeri ve güvenlik kabiliyetleri inşa etmenin her türlü kazanımı ve ekonomik yapıyı korumak ve her şeyden önce ülkeyi işgalden korumak olduğunu sözlerine ekledi.

Seyyid el-Husi, ABD'nin Yemen'in askeri kabiliyetleri üzerindeki kontrolünü sürdürmeye çalıştığını, bunları sınırlı sınırlar içinde tutmayı ve hakimiyetine karşı hiçbir tehdit ya da engel oluşturmamasını sağlamayı amaçladığını belirtti.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili olarak da konuşan Ensarullah lideri,“İsrail'in burada işlediği suçların büyük ölçekte sivilleri hedef aldığını ve binlerce Lübnanlıya karşı soykırım eylemleri gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail'in bubi tuzaklı cihazlarının “tüm küstahlığı, cesareti ve saldırgan niyetiyle kayıpları en üst düzeye çıkarmayı” amaçladığını belirtti.

Seyyid el-Husi, vahşi ve acımasız İsrail'in saldırgan tutumunun her gün ve her suçla, kendisinden kurtulmak dışında bir çözümün olmadığı bir düşman olduğunu kanıtladığını söyledi.

 “İsrail genel olarak insan toplumları için ciddi bir tehdit olmaya devam etmektedir ve bu düşmanla yüzleşmek için harekete geçilmelidir” diyen el-Husi, “sergilenen şiddet, saldırganlık ve suç düzeyi göz önüne alındığında, bunun yapılmaması herkesi tehlikeye atmaktadır.” diye ekledi.

Abdulmelik el-Husi, İsrail'in Hizbullah komutanlarını ve savaşçılarını sivillerle birlikte hedef almasını “gerilimi tırmandırıcı bir adım ve suç teşkil eden acımasız bir saldırganlık” olarak nitelendirdi.

Seyyid el-Husi, Hizbullah ve Lübnan cephesinin Filistin halkını ve Gazze'deki direniş savaşçılarını desteklemedeki rolünün büyük, önemli ve etkili olduğunu vurguladı.

Düşmanın, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde her gün İsrail'e darbeler indiren Hizbullah cephesinin rolünü ve etkisini görmezden gelemeyeceğini açıkladı.

Yemenli lider, Hizbullah'ın operasyonlarının Filistin'in kuzeyindeki yerleşim yerlerinden yüz binlerce yerleşimcinin sürülmesine katkıda bulunduğunun altını çizdi.

Hizbullah'ın Filistin halkına, Gazze Şeridi'ne ve oradaki direnişçilere desteğini sürdürdüğünü belirten Seyyid el-Husi, İsrail'in saldırganlığının boyutu ne olursa olsun Hizbullah'ı caydıramayacağını ve geri adım atmaya zorlayamayacağını vurguladı.

Hizbullah'ın tutumundaki kararlılığın Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'ın konuşmalarında açıkça görüldüğünü belirtti.

Yemenli lider, tarihte İsrail'in işgal ettiği Lübnan topraklarından ancak cihat ve direniş yoluyla çıkarılabildiğini hatırlatarak, İsrail'in saldırganlığına rağmen Hizbullah'ın önemli ve etkili rolünün meyvelerini vereceğini belirtti.

Seyyid el-Husi, İsrail'in işlediği suçlara ve acımasız taktiklerine rağmen Filistin'de, Lübnan'da ya da başka bir yerde hedeflerine ulaşamayacağı sözünü verdi.

Hizbullah, Hamas, Filistin İslami Cihad ve diğer gruplar tarafından verilen savaşların ortak bir düşman olan İsrail ve müttefiklerine karşı direnişte birleştiğini teyit etti.

Ensarullah lideri “Lübnan'daki, Filistin'deki ve ümmetin diğer yerlerindeki direniş savaşçılarının inandığı şey, İsrail düşmanının yok olmasının kaçınılmazlığı ve onun geçici bir varlık olduğudur.” dedi.



Makaleler

Güncel