Hizbullah, İsrail'in önemli komuta merkezlerini vurdu

img
Hizbullah, İsrail'in önemli komuta merkezlerini vurdu YDH

Hizbullah roketlerinin yol açtığı yangın ve yıkım görüntüleri İsrail medyasında geniş yankı bulurken, İsrail rejimi de saldırılar karşısında alarma geçti.




YDH- Hizbullah'ın hassas saldırılarını artırarak bir yandan Gazze'deki direnişe destek verirken diğer yandan da Lübnan topraklarını, özellikle de güneydeki köyleri savunmak amacıyla İsrail işgal güçlerinin önemli komuta merkezlerini hedef aldı.

Bu köyler İsrail'in yoğun saldırılarına ve hava saldırılarına maruz kalırken, direniş savaşçıları Katyuşa roketleriyle misilleme yaptı ve yeni kurulan İsrail tesislerine füzelerle saldırıları yoğunlaştırdı. Büyük çaplı operasyonlar gün boyunca devam etti ve önemli ölçüde yıkıma neden oldu.

Hizbullah’In Askeri Medyası saldırıları ve sonuçlarını detaylandıran bir dizi açıklama yayınladı:

İlk Operasyon

Yapılan ilk açıklamada, Hizbullah savaşçılarının saat 11:10'da İsrail işgali altındaki Cel el-Alem bölgesini topçu mermileriyle tam isabetle vurduğu bildirildi.

İkinci Operasyon

İkinci açıklamada ise İsrail'in güneydeki köylere yönelik saldırısına karşılık olarak Hizbullah savaşçılarının Kuzey Bölge Komutanlığı'nın Berea Kışlası'ndaki ana hava savunma üssünü Katyuşa roketleriyle hedef aldığı belirtildi.

Üçüncü Operasyon

Hizbullah'tan yapılan üçüncü açıklamada ise Direniş savaşçılarının Ramot Naftali kışlasındaki Golani Tugayı'na bağlı 631. Keşif Taburu'nun mevzilenme merkezini Katyuşa roketleriyle tam isabetle bombaladığı bildirildi.

Dördüncü Operasyon

Dördüncü açıklamaya göre, saat 14:00'te İslami Direniş savaşçıları Zarit kışlasına doğrudan bir roket saldırısı düzenledi.

Beşinci Operasyon

Günün beşinci açıklamasında Hizbullah savaşçılarının Beyt Hillel kışlasındaki el-Sehl Taburu karargâhını Katyuşa roketleriyle hedef aldığı belirtildi.

Altıncı Operasyon

Hizbullah'ın altıncı açıklamasında, Siyonistlerin Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına karşılık olarak, örgüt savaşçılarının Keyla kışlasındaki hava ve füze savunma karargâhını Katyuşa roketleriyle hedef aldığı belirtildi.

Yedinci Operasyon

Yedinci açıklamaya göre, Hizbullah savaşçıları Katyuşa roketleriyle Admit kışlasındaki 146. Tümen'e bağlı 300. Tugay'a ait bir mevziyi hedef aldı.

Sekizinci Operasyon

Sekizinci açıklamada İslami Direniş savaşçılarının İsrail'in Güney Lübnan'daki sivil evlere yönelik saldırısına, 210. Golan Tümeni'nin Nafah üssündeki karargahını Katyuşa roketleriyle bombalayarak misilleme yaptığı duyuruldu.

Dokuzuncu Operasyon

Hizbullah'ın dokuzuncu açıklamasında, savaşçılarının Ayelet Haşahar'da yeni kurulan Celile Tümeni karargahını Katyuşa roketleriyle bombaladığı kaydedildi.

Hizbullah’ın saldırıları, İsrail rejiminin çok sıkı sansür politikasından geçtiği kadarıyla İsrail medyasında da yer buldu.

İsrail'e ait Hermes insansız hava aracı Lübnan açıklarında düştüğünü bildiren İsrail medyası, İsrail rejiminin Güney Lübnan'daki geniş çaplı saldırılarına rağmen Hizbullah roketlerinin işgal altındaki Filistin'in kuzeyini vurmaya devam ettiğini söyledi.

Berea yerleşim yerindeki bir sinagogun doğrudan vurulduğu bildirildi.

İbranice Hadashut Bazman web sitesi “güvenlik durumu nedeniyle” İsrail ordusunun Golan'a giden yolları kapattığını kaydetti.

Batı Celile'nin Admit bölgesine roketler düştüğünü belirten İsrail medyası, Kadita'daki bir binada da füzenin düşmesi sonucu yangın çıktığını belirtti.

Güney Lübnan'dan gerçekleştirilen roket saldırıları sonucu Golan'da yangın çıktığı aktarıldı.

İsrail Ordu Radyosu da Hizbullah’ın bu sabahtan bu yana kuzeye doğru 90 roket ateşlediğini duyurdu.

 



Makaleler

Güncel