Hizbullah’ın vurduğu İsrail askeri üsleri alevler içinde

img
Hizbullah’ın vurduğu İsrail askeri üsleri alevler içinde YDH

Hizbullah’ın bu gece gerçekleştirdiği yoğun füze saldırısı sonrası İsrail’in Hayfa'daki ve Ramat David Hava Üssü’ünde yangınlar çıktığı ve söz konusu üslerde çok ciddi hasarlar meydan geldiği bildirildi.




YDH- Hizbullah tarafından işgal altındaki kuzey topraklarının güney uçlarındaki bölgelere doğru atılan roketler, Aksa Tufanı'nın başlamasından bu yana İsrail hedeflerine yönelik en şiddetli roket saldırısı olduğu bildirildi.

Sirenlerin işgal altındaki Filistin'in doğusundan Batı Şeria'daki Cenin'in kuzeyindeki bölgelere kadar 40 km'lik bir alanı kapsayan geniş bir alanda çaldığı belirtildi.

Sirenlerin çaldığı yerleşim yerlerinden bazıları İsrail'in Lübnan'dan çekilme hattından yaklaşık 60 km uzaklıkta yer almakta.

Bu büyük füze saldırıları, hafta boyunca Lübnan topraklarını ve sivilleri hedef alan bir dizi İsrail saldırısı ve terör saldırısının ardından geldi.

Ramat David Hava Üssü yakınlarında da patlama sesleri duyuldu.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Afula şehri de dahil olmak üzere 74 İsrail yerleşiminde sirenler çaldı.

Saldırıların yerel saatle 01:10'da gerçekleştiği, 04:50 ve 05:10'da da iki top atışı daha yapıldığı kaydedildi.

İsrail askeri komutanlığı, Hizbullah'ın ilk saldırıda Ramat David Hava Üssü'ne 175 kg ağırlığında patlayıcı başlık taşıyan 15 adet 333 mm uzun menzilli roket top mermisi fırlattığını söyledi.

Hizbullah’ın 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail işgali altındaki topraklara ilk kez bu çapta roket attığı kaydedildi. İsrail medyası 15 roketten sadece sekizinin hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini bildirdi.

Ancak İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Hayfa yakınlarındaki ve işgal altındaki el-Celil'deki diğer bölgeler de yaklaşık 100 roketle hedef alındı.

Roketler Hayfa'nın kuzeyini vurdu

Pazar sabahı saat 7:00 sularında Hayfa'nın kuzeyine en az 75 adet olmak üzere çok sayıda roket atıldı ve bu ilk saldırı oldu.

Çok sayıda roket, işgal altındaki Hayfa'nın kuzeyinde yoğun nüfuslu bir yerleşim yeri olan Krayot'a isabet etti.

İsrail medyası, sağlık görevlilerinin yaralanan üç yerleşimciyi tedavi etmek üzere roket saldırısının gerçekleştiği bölgeye gittiği bildirdi.