İran: Nükleer tesislere saldırı beklemiyoruz

img
İran: Nükleer tesislere saldırı beklemiyoruz YDH

SAAF-ABD ile İran arasında gerilim yeniden tırmanırken İran, nükleer tesislerinin




SAAF-ABD ile İran arasında gerilim yeniden tırmanırken İran, nükleer tesislerinin bombalanmasını "düşük bir ihtimal" olarak görüyor.

 

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammed Saidi, İSNA haber ajansına yaptığı açıklamada, nükleer silahı bir felaket olarak gördüklerini belirterek nükleer silaha ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

 

"Dünyada her ülkenin gücü, halkının birlikteliğine ve yeni teknolojileri elde etmesine bağlıdır" diyen Saidi, bu yüzden de nükleer, biyoteknoloji ve nanoteknolojiyi geliştirmek olduklarını ifade ederek, nükleer teknolojiyi elde ettiklerini, diğer alanlarda da başarılı olmak istediklerini kaydetti.

 

İran’a karşı alınan en kötü yaptırım kararının bile etkili olamayacağını savunan Saidi, "Nükleer programa başladık ve devam ediyoruz. Batılı ülkeler tarafından bize yönelik her türlü seçeneğe karşı tedbir aldık. Onların İran'ın nükleer tesislerini bombalamasını düşük bir ihtimal olarak görüyoruz. Ama bunun için de gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

 

BM Güvenlik Konseyi kararlarının "bir milletin hedeflerinin önünü kesemeyeceğini" ileri süren Saidi, uluslararası kurallar çerçevesinde hareket ettiklerini belirterek ülkesine karşı alınan bütün kararların "siyasi" olduğunu ve ABD baskısı altında kabul edildiğini söyledi.

 

"İhtiyacımız olan nükleer yakıtı ülke içinde üretmeye mecburuz. Eğer kendi nükleer yakıtımızı üretmezsek, bunu bizim bağımsızlığımıza ve toprak bütünlüğümüze karşı kullanırlar" diyen Saidi, nükleer programlarından taviz vermeyeceklerini söyledi.

 



Makaleler

Güncel