İran'dan Siyonist rejime ağır misilleme

img
İran'dan Siyonist rejime ağır misilleme YDH

İran Devrim Muhafızları, direniş liderlerinin şehit edilmesine misilleme olarak İsrail'e kapsamlı bir füze saldırısı düzenledi. Saldırı, İsrail genelinde sirenlerin çalmasına ve geniş çaplı hasara yol açtı.




YDH - İran Devrim Muhafızları, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Kudüs Gücü Lübnan Sorumlusu Tümgeneral Abbas Nilfuruşan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehit edilmesine misilleme olarak İsrail'i çok sayıda füzeyle hedef aldı.

Devrim Muhafızları, operasyonun rejimin Heniyye'ye suikast düzenleyerek İran'ın egemenliğini ihlal etmesinin ardından, ülkenin meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Açıklamada, saldırının aynı zamanda İsrail'in ABD desteğiyle Filistin ve Lübnan halklarına yönelik saldırılarını artırmasına bir yanıt olduğu belirtildi.

Ayrıca operasyonun İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından onaylandığı ve İran ordusu tarafından desteklendiği de ifade edildi.

İran, İsrail'i olası bir karşılık vermesi durumunda daha şiddetli saldırılarla tehdit etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'na göre, ordu sözcüsü İran füzelerinden kaynaklanan can kayıplarını doğruladı. Saldırı, ülke genelinde sirenlerin çalmasına ve milyonlarca yerleşimcinin sığınaklara sığınmasına neden oldu.

İsrail ordusu, saldırının etkilerini gizlemek amacıyla yerleşimcilerin füzelerin düştüğü yerlerin fotoğraflarını çekmemelerini talep etti.

İsrail medyasına göre, sadece bir saat içinde çoğu askeri üslere yönelik İran füzeleri nedeniyle ülke genelinde en az 1864 kez siren çaldı.

Sirenler Guş Dan, işgal altındaki Kudüs, Haşaron bölgesi ve işgal altındaki Filistin'in güneyindeki bölgelerde duyuldu.

İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in güneyinde, Aşkelon açıklarındaki bir doğalgaz platformunun hedef alındığını ve alevler içinde kaldığını bildirdi. Sosyal medyada dolaşan görüntüler bu bilgiyi doğruladı.

Diğer görüntüler, Lod Havalimanı'nın İran füzeleriyle vurulduğunu ve hasar gördüğünü ortaya koydu.

Bununla beraber İsrail medyası, balistik füzelerin işgal altındaki Filistin topraklarına doğru fırlatıldığını ve "birkaç dakika içinde" hedeflerine ulaşacağını bildirdi.

İbranice yayın yapan Kanal 12, 'İsrail, İran'ın roket saldırısı altında' başlığıyla durumu 'savaş ilanı' olarak nitelendirdi.

Bu arada Tel Aviv, işgal altındaki Kudüs ve Filistin'in güneyine de roketlerin düştüğü kaydedildi.

Ben Gurion Havalimanı'ndan uçuşlar durdurulurken, işgal altındaki Filistin toprakları üzerindeki hava sahası kapatıldı ve sivil uçaklar alternatif havalimanlarına yönlendirildi.