Hizbullah, İsrail birliklerinin konuşlanma haritasını çıkardı

img
Hizbullah, İsrail birliklerinin konuşlanma haritasını çıkardı YDH

Hizbullah, Güney Lübnan'daki cephe hattını sürekli izlediğini ve İsrail askeri birliklerine saldırılar düzenlediğini bildirdi.




YDH - Lübnan’daki İslami Direniş, Güney Lübnan’daki cephe hattında yaşanan her düşmanca hareketi dikkatle izlediğini, karşılık verdiğini ve işgal altındaki topraklardaki askeri üs ve kışlaları füzelerle hedef aldığını bildirdi.

İsrail ordusunun güney Lübnan köylerine yönelik kara saldırısının başladığı günden bu yana bölgedeki çatışmalar şiddetini artırdı.

Hizbullah, bu saldırılar sırasında yüzlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtirken, rejim ise 12 askerinin öldüğünü kabul etti. Direniş kaynaklarına göre, İsrail'deki ölü sayısı 35'i, yaralı sayısı ise 200'ü aştı.

Bir direniş subayı, İsrail ordusunun 35 askeri birliğiyle Lübnan’ın güney sınırında faaliyet gösterdiğini açıkladı. Rejim ordusunun Güney Lübnan'daki konuşlanma haritası ise şöyle:

  • 146. Tümen: Altı askeri birliğe sahip. 213. Topçu Tugayı, Ayta eş-Şaab'dan Nakura’ya kadar 8 ila 10 kilometre derinlikte bombardıman görevleri yürütüyor. Tugay, Nehariye'nin kuzeybatısında konuşlu.

  • 2. İhtiyat Tugayı - Karmali: Labouna'dan Naqoura’ya kadar olan bölgeye yönelik saldırı manevraları gerçekleştiriyor.

  • 205. Zırhlı Tugay: Yarin'den Nakura’ya kadar olan eksende taarruz manevraları yapıyor ve Elon ile Ya'ra arasında konuşlanmış durumda.

Ayrıca, Golani Tugayı, 36. Zırhlı Tümen ve 98. Paraşütçü Tümeni gibi pek çok farklı birlik de sınır boyunca farklı noktalarda konuşlu.

Bu birlikler, güney Lübnan'a yönelik taarruz manevraları yapmak üzere görevlendirilmiş durumda.