Hizbullah'tan Tel Aviv'e İHA operasyonu

img
Hizbullah'tan Tel Aviv'e İHA operasyonu YDH

Hizbullah, Tel Aviv banliyölerine insansız hava araçlarıyla saldırı düzenleyip İsrail işgal güçlerine ait askeri hedefleri vurarak operasyonlarını genişletti. Ayrıca İsrail medyası Herzliya’da bir yerleşimcinin öldüğünü bildirdi.




YDH - Hizbullah, cuma günü Tel Aviv'in dış mahallelerine insansız hava araçlarıyla bir dizi operasyon düzenlediğini açıkladı. İsrail basını, bu saldırılarda Herzliya’da bir yerleşimcinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hizbullah, aynı gün işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'nde bulunan Homa üssüne ve İsrail'in kuzeyinde yer alan Manara yerleşimindeki işgal askerlerine roket saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Direniş güçleri ayrıca, Ramiye bölgesindeki el-Madur Tepesi'ne sızmaya çalışan İsrail askerlerine karşı bir patlayıcı madde infilak ettirerek onlarla çatışmaya girdi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, “Çatışmalar orta ve otomatik silahlarla halen devam ediyor,” denildi.

Daha önce, pazar günü saat 03.45 civarında, direniş savaşçıları, Ramiye kasabasına sızmaya çalışan İsrail askerlerine yönelik bir patlayıcı cihaz kullanarak onlara saldırmış ve çatışmaya girmişti.

Aynı gün saat 03.15’te, Tel Şaar bölgesinde toplanan İsrail askerlerine topçu atışıyla saldırıda bulunuldu.

Direniş, aynı zamanda Ramiya yakınlarındaki bir zırhlı aracı güdümlü füze ile hedef alarak doğrudan vurdu ve araçtaki mürettebatı yaraladı. Bu bağlamda, mücahitler Ramim mevzisi civarında toplanan İsrail işgal güçlerine de roketle saldırı gerçekleştirdi.

Benzer şekilde, el-Merc mevzisi yakınında toplanan işgal askerleri de direnişçiler tarafından roket atışıyla hedef alındı.

Lübnan’a sızmaya çalışan bir İsrail piyade gücü, Ramiye mevzisinde güdümlü bir füzeyle vuruldu.

Direniş, dün sabah itibarıyla işgal altındaki Taberiye kentini de roket atışlarıyla hedef alırken, Metulla yerleşiminde işgal güçlerine büyük çaplı roket saldırısı düzenledi.