İran, Lübnan'da bir hastane daha inşa edecek

img
İran, Lübnan'da bir hastane daha inşa edecek YDH

İran Kızılay Derneği Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, IRCS'nin Lübnan'a insani yardım ulaştırma konusundaki kararlılığını yineleyerek Lübnan'daki mağdurlara yardım etmek için yeni bir hastane kurma sözü verdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, İran Kızılay Derneği (IRCS) Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, Cumartesi günü, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Lübnanlıların tedavisi için yeni bir hastane açmayı planladıklarını açıkladı. 

Pir Hüseyin Kolivend, Perşembe günü “İsrail” tarafından hedef alınan İran sahra hastanesine atıfta bulunarak, tam donanımlı kurumun olay sırasında hiçbir hastası olmadığını açıkladı.

“Neyse ki saldırı gerçekleştiğinde hiçbir hasta kabul edilmemişti” diyen Kolivend, IRCS'nin Lübnan'a insani yardım ulaştırma konusundaki kararlılığını yineleyerek, Lübnan'daki mağdurlara yardım etmek için başka bir hastane kurma sözü verdi.

İran Kızılay Derneği Başkanı saldırıda büyük miktarda tıbbi, gıda ve biyolojik malzemenin tamamen yok olduğunu belirterek şunu söyledi:

“Hastanede bulunan Kızılay ambulansları bile ateşe verildi”

Kolivend bombardımanı “insanlığa karşı işlenmiş bir suç” olarak nitelendirerek kınadı ve “savaş sırasında tıbbi tesislerin bile uluslararası hukuk kapsamında korunduğunu” vurguladı.

Kayıplara rağmen insani yardım operasyonlarının devam edeceği sözünü veren Kolivend, önceki yerden 40 km uzakta yeni bir hastane tesisinin kurulmakta olduğunu belirtti.

Kolivend ayrıca Lübnan halkının hayati ihtiyaçlarının altını çizerek hem parasal hem de parasal olmayan yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurguladı:

“Savaştan etkilenen Lübnanlılar maddi yardımın yanı sıra konserve gıda ve yemek pişirme gereçleri gibi günlük ihtiyaçlar gibi nakit olmayan temel maddelere de ihtiyaç duyuyor.”

Ayrıca yardım kuruluşlarından gelen olağanüstü tepkinin altını çizerek 8 binden fazla profesyonelin Lübnan'a giderek çalışmalara yardımcı olmayı teklif ettiğini açıkladı şunu dedi:

 “Nakdi ve gayri nakdi kamu bağışları da güvenli hava, kara ve deniz yolları aracılığıyla hızlı bir şekilde ulaştırılacaktır.”